Els Reis d’Orient a l’Alt Empordà

0
687

La forta tramuntana va fer variar el recorregut d’alguns municipis, sobretot els costaners, i va fer enlairar la neu a Figueres


La nit del 5 de gener els Reis d’Orient van arribar a Figueres i a molts pobles de la comarca de diferents maneres. La cavalcada de la capital va sorprendre els assistens amb un espectacle de neu pels carrers de la ciutat. La Societat Coral Erato de Figueres, també va rebre a Ses Magestats a l’Asil Vilallonga de Figueres. Els avis van rebre regals durant l’esmorzar i van mostrar la seva alegria per aquesta bona iniciativa. Pel que fa a altres municipis, a la Jonquera per exemple el recorregut de la cercavila  va anar acompanyat de l’animació dels Tambors i Xanquers de l’Albera. Prèviament els patges reials havien passat dimarts passat, 3 de gener, per la zona esportiva de la Jonquera, on van repartir els premis del quart concurs de fanalets i recollir les cartes de ses majestats els Reis d’Orient. L’acte, que va estar ambientat amb nadales catalanes, va concloure amb una xocolatada amb melindros per a tots els assistents.

Pel que fa a l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a l’Escala, un imprevist d’últim moment va fer canviar el recorregut. La forta tramuntanada d’aquella nit va fer que enlloc d’arribar per mar els reis comencessin la seva rua a l’avinguda Ave Maria i després de donar la mà i saludar a totes les nenes i els nens, van pujar als seus cavalls per fer un recorregut pel centre del nucli urbà i arribar a l’ajuntament.  A Roses, després d’atendre primer els nens i nenes de l’Associacio Tramuntanets i FADIR al teatre municipal, ses majestats els Reis d’Orient van conduir una cavalcada màgica pels carrers del poble.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li