Els productors de vi de l’Empordà volen més presència als restaurants gironins

0
466

La 2a edició de la fira Arrels del Vi ha tancat les seves portes aquest diumenge a Sant Martí d’Empúries amb un balanç de 1.500 visitants que durant els dos dies de certamen han pogut degustar i comprar els més de 60 vins de gamma alta que han ofert els 12 cellers de la Denominació d’Origen Empordà presents a la mostra. ‘Fem un balanç molt positiu de la fira ja que hem duplicat gairebé la xifra de públic que va venir l’any passat i també el volum de vendes dels cellers’, ha reconegut Carles Krauel, membre de l’organització de la fira Arrels del Vi. ‘Ara només falta que els vins de la DO Empordà tinguin major presència als restaurants de la demarcació de Girona’, ha continuat Krauel.

‘Falta una empenta, és veritat. I aquest és un dels temes que es varen tractar durant la jornada professional del divendres, on una taula rodona va voler treure l’aigua clara sobre la implantació dels vins de la DO Empordà als restaurants de la zona’, ha explicat el portaveu de l’organització de la fira Arrels del Vi. ‘Comparant amb el Priorat, on el 70% dels vins de les cartes dels seus restaurants són de la DO Prioritat, aquí estem al voltant de només el 22 o 25%’, ha assenyalat Krauel, que reconeix que ‘queda doncs un llarg camí per recórrer’. ‘Tot i això, els vins de la DO Empordà, i ho sabem per la gent que ens visita i pels seus comentaris, són uns vins de prestigi i estan considerats de gran qualitat’, ha puntualitzat.

‘I això ja és un bon pas endavant i és força important’, ha reflexionat l’organitzador de la fira Arrels del Vi, que en aquesta 2a edició ha premiat com a millor vi de la fira el ‘Puntiapart’ del celler Lavinyeta, de Mollet de Peralada. ‘Un vi que també acaba d’ésser guardonat amb un premi que el reconeix com a vi oficial del Centenari de la Costa Brava i que ens ha ajudat a atraure més visitants i més gent amb ganes de comprar’, ha comentat Krauel, que assegura que el públic ha estat d’allò més internacional. ‘Calculo que un 50% dels visitants ha estat gent estrangera. De fet, l’emplaçament de Sant Martí d’Empúries hi ha ajudat moltíssim en ser un lloc molt turístic’, ha manifestat el portaveu d’Arrels del Vi.

Amb la col·laboració del Departament de Cultura, la DO Empordà, l’Ajuntament de l’Escala i el Museu d’Arqueologia de Catalunya Empúries, la fira ha ofert per 15 euros una degustació oberta dels millors vins de la DO Empordà, 1 copa Riedel, 3 tapes de maridatge del Mesón del Conde, una visita guiada per les Ruïnes d’Empúries, exercicis de tast per l’Institut Català del Suro i la venda directa de vins a preu de celler. En aquesta 2a edició d’Arrels del Vi hi ha participat els següents 12 productors: Castell Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Martí Fabra / Masia Carreras, Celler Roig Parals, Empordàlia, Espelt Viticultors, Lavinyeta, Oliveda, Oliver Conti, Vinyes dels Aspres i Vinyes i Cellers Mas Llunes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li