Els polítics han d’entonar el ‘mea culpa’ segons l’escola i l’AMPA

0
1689

Després de 13 anys en barracons, el centre lamenta les crítiques entre partits i exigeix una nova escola, ja


 

Entra de ple en campanya per les municipals el tema de l’escola Carme Guasch i Darné. El motiu ha estat el pla de noves construccions previstes fins al 2023 que ha fet públic el Departament d’Educació. En aquest document no es preveu cap partida per a l’escola de Figueres que fa 13 cursos que funciona amb barracons. Sí que s’hi inclou la construcció de l’escola Josep Ribot i Olivas a Vilamalla, amb un import de 4 milions d’euros. La picabaralla política està servida a Figueres. Mentrestant, des de la comunitat educativa del Carme Guasch es demana als partits que actuïn i deixin de criticar-se entre ells.

ELS PARTITS. L’alcalde i alcaldable pel PDeCAT, Jordi Masquef, es va afanyar a qualificar de «menyspreu» cap a la ciutat la decisió d’Educació i va anunciar que demanarà una reunió amb el conseller Josep Bargalló (ERC) perquè «rectifiqui». Masquef també vol recordar que l’Ajuntament «ha fet els deures» i compta amb una partida per redactar l’avantprojecte que, segons ell, «no tocaria». Des d’ERC, l’alcaldable, Agnès Lladó, demana a tots els grups municipals que «la construcció de l’escola no es pot fer a cop de titulars electoralistes» i critica per això al PSC i Cs, i a Masquef «per defugir la seva responsabilitat». Per Lladó, el compromís d’Ensenyament per tirar endavant amb el nou centre a la presó «segueix intacte, tal com el mes de novembre es va anunciar, però sense pressupostos aprovats per la Generalitat no es pot donar el següent pas». Lladó també aclareix que l’anunci de construcció dels nous centres «forma part dels que estaven inclosos al pressupost del 2017 i malauradament no podem viatjar en el temps».

Per l’alcaldable del PSC, Pere Casellas, cal «girar pàgina amb la construcció de la nova escola a la presó del carrer Sant Pau». Casellas reitera que «aquest projecte no ha estat mai viable sense una inversió de tres milions d’euros» i afegeix que la solució és que l’Ajuntament ofereixi un altres terrenys a la Generalitat. El candidat socialista recorda que el tema del Carme Guasch a la presó «ve d’una idea desafortunada de Santi Vila, que ha portat al PDeCAT a defensar un impossible». Cs, per la seva banda, lamenta que el «PDeCAT i ERC no vulguin complir la proposta parlamentària dels taronges per construir l’escola». L’alcaldable Héctor Amelló diu que «els partits separatistes es van posar de perfil a la comissió d’Educació del març perquè l’escola fos una realitat el pròxim curs».

COMUNICAT. La comunitat educativa del Carme Guasch lamenta que els partits polítics es critiquin entre ells pel tema de l’escola, i en un comunicat s’afirma: «Tots en tenen més o menys culpa, del que fins ara tenim». L’escola i l’AMPA donen un missatge de «prou partidismes» i exigeixen una escola definitiva «JA», després de 13 cursos en barracons.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li