Els pobles que no tenen Policia Local també podran instal·lar càmeres de videovigilància

0
2314

Els ajuntaments hauran de signar un conveni amb el Departament d’Interior i seran els Mossos els que controlaran les imatges


 

Els 61 municipis de la comarca que no disposen de Policia Local també tindran la possibilitat d’instal·lar càmeres de videovigilància per millorar la seguretat dels seus espais públics. Fins ara no ho podien fer perquè el visionat i el control de les imatges era una competència exclusiva dels agents locals; però recentment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat llum verda a una nova fórmula que capacitarà els Mossos per fer aquestes funcions als pobles petits. I l’Alt Empordà serà la comarca que més se’n beneficiarà, ja que és la que té més municipis de tot Catalunya.

Els ajuntaments que vulguin millorar la seva seguretat ciutadana podran signar un conveni amb el Departament d’Interior. Prèviament, però, la Comissió de Controls dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya haurà de validar que hi ha una necessitat real d’instal·lar càmeres. Un cop això estigui acreditat, la mateixa comissió n’informarà la Direcció General de la Policia.

Els ajuntaments seran els encarregats de comprar i isntal·lar els dispositius, que serviran tant per a la investigació de possibles actes il·lícits (siguin administratius o penals) com per garantir la convivència ciutadana i el bon ús dels espais públics. I el visionat, l’emmagatzematge i la custòdia de les imatges anirà a càrrec dels Mossos d’Esquadra. D’entrada, els convenis tindran una vigència de 4 anys, però després es podran prorrogar.

Actualment cinc municipis de l’Alt Empordà tenen càmeres instal·lades als carrers. El que en té més és la Jonquera, que precisament fa pocs dies que n’ha instal·lat de noves, però també n’hi ha a Figueres, Cadaqués i Roses. Castelló d’Empúries, l’Escala i Llançà, en canvi, tenen Policia Local però de moment no tenen càmeres.

Pel que fa als municipis sense cossos policials propis, el Port de la Selva s’ha erigit com un dels pioners a l’hora d’instal·lar aparells. Tal com va informar HORA NOVA la setmana passada, n’acaba de muntar a l’entrada del poble. I ara altres pobles de la comarca podran seguir la seva petja.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li