Els plataners divideixen Cadaqués

0
882

Cadaqués és un poble dividit des de fa setmanes per la polèmica tala de 19 plataners de l’avinguda Caritat Serinyana, just a l’entrada del poble. Durant el cap de setmana l’ambient es va anar escalfant i, fins i tot, el cap de l’oposició de Convergència, Joan Figueras, assegurava que lluitaria fins a l’últim moment per evitar la tala dels arbres. Figueras parlava encara de “cartutxos per cremar", però la realitat és que l’alcalde Josep Lloret estava disposat a executar la mesura.
Després de dies de silenci davant les pressions, ahir al matí es feia públic un comunicat d’ERC i el mateix alcalde, Josep Lloret, feia declaracions justificant la decisió. Lloret va defensar la necessitat de tirar endavant amb la tala “per motius de seguretat”. L’alcalde republicà va recordar que quan va arribar a l’alcaldia va trobar-se amb dos estudis tècnics encarregats per l’anterior govern que avaluaven l’estat de l’arbrat de Cadaqués i que alertaven que l’espècie dels plataners no pot créixer en bones condicions en aquesta via asfaltada . Lloret lamentava: “Hi ha arbres molt malalts, alguns de morts, i d’altres tenen cavitats i xancres…són problemàtics per als vianants i els escolars que passen per aquí cada dia”.
La voluntat de l’Ajuntament és mantenir 14 dels 33 plataners de l’avinguda, millorant el seu estat de salut amb tractaments, tallant-ne les branques que presentin podridures i ampliant els escorcells. El mateix alcalde declarava ahir que es podrien plantar nous arbres allà on les voreres siguin prou amples. Lloret afegia: “Del contrari, ens tornaríem a trobar amb el mateix problema d’aquí a 30 anys.”D’altra banda, l’alcalde ha negat que la desaparició dels plataners des de la benzinera fins al passeig respongui a interessos comercials tal com denuncia l’oposició, tan política com veïnal, i assegura: “Només volem que a les voreres s’hi pugui passejar i facilitar l’accés a les persones que van en cadires de rodes o amb cotxets de mainada.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li