Els plans de formació de la FSE reben un premi per la seva qualitat

0
1183

L’àrea de Recursos Humans de l’Hospital de Figueres lidera aquest procés en què hi participa tota l’entitat amb els comandaments del centre, les comissions de qualitat i el Comitè d’Empresa, entre altres


 

Qualsevol professional necessita posar-se al dia de manera permanent. Allò que és vàlid avui potser ja no ho serà al cap d’un temps, i molt menys quan passin uns anys. En el món de la salut i de la medicina, els avenços tecnològics i científics són constants i, per tant, les persones que treballen en aquest sector requereixen una formació gairebé constant.

La Fundació Salut Empordà (FSE) ho ha tingut ben present i des de fa més d’una dècada té consolidada una oferta formativa molt àmplia per assolir aquesta actualització dels professionals. Ja se sap que la constància i la bona feina, tard o d’hora, són reconegudes i això és el que acaben d’aconseguir.

Aquesta setmana el Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS) premia la FSE pel compromís amb la qualitat dels seus plans de formació a la demarcació de Girona. En la mateixa categoria també reconeix la tasca feta per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, el Col·legi Oficial de Metges de Lleida i la Fundació Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili.

La directora de Recursos Humans de la FSE, Maria Àngels Ortega, justifica la importància de la formació continuada perquè “nosaltres som uns professionals del coneixement. La nostra feina requereix uns coneixements teòrics i pràctics que han d’estar actualitzats permanentment. El col·lectiu sanitari ha d’estar al dia de tots els avenços que es produeixin i afecta tots els àmbits, des del mèdic i assistencial fins al que presta serveis complementaris. D’altra banda, la formació és l’eina que consolida també la línia estratègica de l’organització. Per tant, és una bona via perquè es conjuguin els dos elements. És a dir, aquella actualització absolutament necessària per al professional amb l’assoliment d’uns objectius concrets que s’han fixat per part dels responsables del centre i que van adreçats a unes línies concretes d’especialització”.

Ortega afegeix que “rebre aquest premi ens satisfà moltíssim perquè és un reconeixement a una tasca que sovint no es veu, però que té una importància cabdal. Des de l’àrea de Recursos Humans, de manera conjunta amb la resta de l’equip directiu, dels comandaments del centre i del comitè d’empresa, anem detectant les necessitats de formació que hi ha a la FSE. Un cop conegudes les inquietuds dels nostres professionals, que van des dels àmbits sanitaris o assistencials que s’han de reforçar, fins als nous projectes que cal desenvolupar, intentem donar-hi resposta”.

TRAJECTÒRIA. Aquest any s’han realitzat un total de 47 accions formatives. Tant Ortega com Karmele Peciña, responsable de formació del Departament de Recursos Humans, assenyalen que “la nostra trajectòria en aquest sentit és llarga. Fa molts anys que s’imparteixen cursos formatius a l’entitat. De tota manera, la consolidació d’un pla de formació estable i degudament planificat, és una realitat des de fa poc més d’una dècada. L’any passat, per exemple, el nombre d’inscrits va ser de 973 professionals, 836 dels quals van finalitzar els cursos i van rebre el corresponent certificat. És una dada molt significativa”.

El reconeixement al compromís amb la qualitat de la formació, que comporta el premi atorgat a la Fundació Salut Empordà, ve donat per l’acreditació que reben per part del CCFCPS i pel fet que “més enllà de rebre els crèdits professionals que els correspondrien per temps, estan reconeguts amb un plus quantitatiu, és a dir, amb una puntuació superior arran de la seva qualitat”, assenyala Peciña.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li