Els pagesos alerten que la calor pot afectar la fruita

0
1180

El coordinador d’Unió de Pagesos de les comarques de Girona, el ventalloní Narcís Poch, assenyala que si els hiverns continuen «tan dolços com els darrers anys» es podrien veure obligats fins i tot a canviar el tipus de cultiu de la demarcació


Els pagesos alt-empordanesos alerten que les poques hores de fred que ha fet aquest hivern poden afectar la producció final de fruita. Per això esperen que abans que acabi l’estació augmentin les hores en què el termòmetre cau per sota els set graus. De fet, les altes temperatures registrades les darreres setmanes han fet avançar els cultius. En concret, els arbres fruiters van dues setmanes més endavant del que tocaria.

El coordinador d’Unió de Pagesos de les comarques de Girona, el ventalloní Narcís Poch, assenyala que si els hiverns continuen «tan dolços com els darrers anys» es podrien veure obligats fins i tot a canviar el tipus de cultiu de la demarcació, i en especial el de la poma, que necessita més fred que altres fruites. Poch concreta que el problema està en la inducció floral dels fruiters, perquè si no acumulen les hores de fred necessàries es poden trobar que en anys següents la planta no floreixi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li