Els nous horitzons del Club Escacs Alt EmpordĂ 

0
1164

L’entitat empordanesa afronta una nova etapa amb el Mestre Internacional Julio Javier Alonso de president


El Club d’Escacs Alt Empordà inicia una nova etapa, aquesta vegada amb el Mestre Internacional Julio Javier Alonso com a eix vertebrador, ja que ocupa el càrrec de president de la renovada junta directiva. Segons explica el mateix Alonso, però, els canvis no faran trontollar la filosofia de l’entitat: «Els nostres objectius no canvien: estem enfocats a formar als jugadors del demà amb la mentalitat correcta i valors destacables com la col·laboració, l’honestedat o el treball en equip.»

No obstant això, els nous horitzons s’han iniciat també amb un pas endavant traduït amb incorporacions de joves valors de renom. Així doncs, el club empordanès ha incorporat alguns dels talents més destacats del rànquing mundial, com la Mestre FIDE cubana Ineymig Hernández, cinquena en el passat Mundial en línia 2020 en categoria sots-17, o el Mestre FIDE colombià José Gabriel Cardoso, tercer classificat al Mundial en línia 2020, també en sots-16. «El nostre equip sempre està en constant evolució, buscant nous talents mundials perquè interactuïn amb els nostres jugadors i els serveixin de guia en el procés», detalla Alonso, que afegeix: «Malgrat ser el club més reeixit de Girona en àmbit infantil dels últims anys, els resultats no són el més important: el que volem ensenyar als joves és una mentalitat de creixement on el fonamental sigui la progressió i aprendre les tècniques dels escacs més importants».

Malgrat aquestes incorporacions notòries, el club local viu amb expectativa l’evolució d’una pandèmia de la COVID-19 que ha paralitzat l’activitat. Així ho apunta el president, que subratlla que des del CE Alt Empordà viuen aquesta crisi sanitària «amb grans dificultats, com tothom». «El nostre treball depèn dels col·legis i ens han suspès les extraescolars», afegeix.

Sobre aquest aspecte, el director tècnic i fundador del club, el Mestre Internacional René Alonso, lamenta el poc suport de l’Ajuntament de Figueres, i explica que des del consistori se’ls va denegar la darrera subvenció al·legant que l’havien entregat massa tard. «Estem parlant d’un any, el 2020, que ha estat difícil, a l’Ajuntament han teletreballat i això ho dificulta molt, demanem una mica de tolerància i sentit comú per donar un cop de mà a les entitats», afegeix. «Fa anys que lluitem contra tots els governs que han passat per Figueres. Tenen un projecte, Escacs a les Aules, que ofereix classes en horari lectiu a tots els col·legis i permet estar en contacte amb els nens, la qual cosa fa que, independentment del tema econòmic, també es pugui buscar planter. Només demanem que ens deixin treballar amb l’alumnat de Figueres, que sigui un projecte compartit».

BONS RESULTATS. La nova etapa del club ja comença a donar fruit. Així, en el campionat català de partides llampec celebrat el cap de setmana, el club es va proclamar campió del seu grup gràcies a destacades actuacions de fitxatges com l’holandès Siem Van Deal —primer— o el xilè Alejandro Castellanos —segon—, i de jugadors formats a la base des de fa anys com Josep Salleras, novè. Aquests resultats van permetre a l’entitat classificar-se per la segona fase, l’únic club de la província en assolir-ho.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li