Els musulmans busquen un espai de grans dimensions pel final del Ramadà

0
962

El Ramadà ja ha començat i coincidint amb aquestes dates, la comunitat islàmica de Figueres s’ha reunit per aparcar diferències i fer un acte unitari per al final de la celebració. Plantegen a l’Ajuntament que els cedeixi un equipament esportiu de grans dimensions -podria ser el poliesportiu municipal- per reunir-se l’últim dia de l’etapa del dejuni.
El president del Centre Islàmic de Figueres, Taib el Harrak, ha explicat a HORA NOVA que “el procés ja està molt avançat perquè puguem unir-nos les quatre mesquites i fer una festa plegats”. El Harrak ha afegit que “fins i tot convidem els africans, que seran benvinguts”. La idea de la comunitat islàmica és que a partir d’ara el final del Ramadà es pugui celebrar de manera conjunta així com també la Festa del Xai.
Actualment, a Figueres hi ha quatre llocs de culte islàmic. Un és al convent dels Caputxins -mentre la mesquita del carrer Tapis està en obres- i els altres són al barri del Culubret, al de Sant Josep i a la Marca de l’Ham. Amb motiu del Ramadà, les oracions nocturnes se celebren , a banda dels Caputxins, al pavelló municipal petit, al CEIP Joaquim Cusí i al Centre Cívic de la Marca de l’Ham.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li