Els Museus de la comarca preparen una nova ediciĂł del seu dia internacional

0
531

Activitats i propostes en lĂ­nia durant tres dies per celebrar el Dia Internacional dels Museus


Des de l’any 1977 cada 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM) a tot el món. Un dia de l’any en què els museus són els veritables protagonistes, obren les portes i ofereixen una atractiva oferta d’activitats per sensibilitzar els visitants sobre la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Aquest any, les circumstàncies sanitàries no permetran l’obertura de portes. Tot i això, alguns dels museus de la comarca s’han adaptat i oferiran alternatives culturals del 16 al 18 de maig.

EL MUSEU DE L’EMPORDĂ€. A travĂ©s de les xarxes socials i diferents plataformes digitals, oferirĂ  una programaciĂł especial. El dia 16 es presentarĂ  a travĂ©s de la pĂ gina web www.museuemporda.org la nova visita virtual a les sales d’exposiciĂł permanent del Museu de l’EmpordĂ .

L’endemà a partir de tres quarts de sis de la tarda, Sebastià Roig farà una visita comentada a les sales del Museu que sota el títol «20.000 llegües de museu empordanès», a través del canal de YouTube del museu. Durant la visita virtual, es remarcaran alguns elements de ciència-ficció que algunes de les obres han suggerit a l’escriptor i periodista figuerenc, així com referències literàries, per convertir-nos en tripulants del cibersubmarí que es capbussarà en les aigües virtuals del museu. El dilluns, Enric Pujol analitzarà tres peces que estan presents a l’exposició temporal «Art i exili. Artistes de l’exili català del 1939».

MUSEU D’HISTĂ’RIA MEDIEVAL DE LA CĂšRIA-PRESĂ“ DE CASTELLĂ“. Al llarg de la setmana el museu plantejarĂ  diferents activitats i accions de coneixement històric, patrimonial i arqueològic per tal de fer difusiĂł i participaciĂł en lĂ­nia a travĂ©s del Facebook del museu (@museucuriapreso). A mĂ©s, el dilluns dia 18 plantejaran un repte especial sobre el patrimoni cultural i monumental del municipi.

D’altra banda, el museu també ha informat mitjançant un comunicat que la Nit Europea dels Museus –en què s’organitza una visita guiada nocturna coincidint amb el DIM, gratuïta i conjunta al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i a l’Ecomuseu-Farinera– s’ha traslladat al dia 14 de novembre del 2020.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li