Els municipis més afectats per la nevada se centren ara a netejar zones forestals

0
862

Recuperada ja la normalitat en el subministrament elèctric, i quan només queden tres mesos per l’arribada de l’estiu -i, amb ell, l’època de major risc d’incendis forestals-, els municipis altempordanesos afectats pel temporal del 8 de març estan centrant ara gran part dels seus esforços en la neteja de les zones forestals. I és que tenint en compte els estralls que la força de la neu va provocar sobre arbres i bardisses, els agents rurals, treballadors municipals i estatals, propietaris i voluntaris hauran de treballar a marxes forçades si volen desbrossar tots els boscos abans del juny.
Per aquest motiu, molts pobles ja s’estan organitzant per fer la feina amb la màxima eficiència. És el cas, per exemple, del Port de la Selva, on l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) ha convocat un parell de jornades amb voluntaris per netejar les zones més devastades. La primera es va fer dissabte a l’entorn de Sant Baldiri. Paral·lelament, ja fa uns dies que tres brigades del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat estan treballant a l’Escala i als parcs naturals del Cap de Creus i dels Aiguamolls.

500.000 euros pels rius. En nombrosos casos, els troncs i altres restes de vegetació que la nevada va trencar van anar a parar a les lleres dels rius. I després de fer-ne una primera valoració, els tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han calculat que netejar les zones més afectades costarà, aproximadament, mig milió d’euros. Com que aquesta actuació també es considera urgent (no només pel risc d’incendis sinó també perquè els troncs poden col·lapsar els rius i provocar inundacions), els mateixos tècnics de l’ACA la començaran a realitzar en les properes setmanes, juntament amb un grup de treballadors que estan especialment formats per aquestes tasques. En aquest sentit, el subdelegat del Govern català a les comarques gironines, Jordi Martinoy, ha explicat que el concurs per contractar el servei es farà per la via d’urgència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li