Els municipis de l’Alt Empordà disposaran de millor assistència en cas d’emergència

0
369

Els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, del Ripollès i de la Garrotxa han signat un conveni amb Protecció Civil per posar en marxa els plans d’assistència als municipis en casos d’emergència. Els quatre consells comarcals han rebut una subvenció total de més de 67.000 euros, que anirà destinada a impulsar la creació d’infraestructures de protecció civil per donar suport als municipis i garantir la continuïtat d’aquests recursos disposant, com a mínim, d’un tècnic especialitzat en aquest àmbit. L’objectiu d’aquest conveni és potenciar l’elaboració dels plans locals d’emergències per ajudar els municipis petits que no tenen prou recursos. 

El consell comarcal de l’Alt Empordà rebrà una subvenció de 29.831,30 euros, el del Baix Empordà de 18.703,43 euros, el del Ripollès 9.094,24 euros i el de la Garrotxa 9.768,93 euros.

El secretari general d’Interior, Joan Boada, ha destacat que aquest conveni és una ‘col·laboració estreta’ entre la Generalitat i un òrgan supramunicipal per potenciar l’elaboració de plans locals d’emergències. També ha afegit que aquests plans ‘ajudaran als municipis petits que no tenen recursos’.

Boada ha destacat que ‘el risc 0 no existeix’ i que per això la voluntat del Govern és transmetre als ciutadans que ‘hi haurà la capacitat per gestionar qualsevol emergència sempre i quan hi hagi una relació inter-institucional i bons tècnics per gestionar les emergències’. Per això, el secretari general d’Interior també ha explicat que la Direcció General de Protecció Civil crearà una comissió de seguiment per saber com funcionen i com s’elaboren aquests plans.

D’altra banda, Boada ha destacat que el conveni amb els presidents dels consells comarcals no pretén substituir l’autoritat de l’alcalde i, per això, ésaquest qui ha de prendre les decisions tenint en compte dos elements: un pla que li digui què ha de fer en cada moment i, alhora, un tècnic del consell comarcals perquè l’assessori.

Els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, del Ripollès i de la Garrotxa han pogut rebre aquestes subvencions perquè el 22 d’octubre del 2009 la Comissió de Protecció Civil de Catalunya va homologar el Pla d’Assistència i Suport d’aquests quatre òrgans comarcals.

 

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz