Els Mossos detenen quatre persones que robaven a gent gran fent-se passar per falsos policies a Roses

0
403

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 16 de setembre quatre homes per cometre, en dues ocasions, furts a gent gran fent-se passar per falsos policies. La detenció es va produir poc després d’enganyar una parella de turistes a la urbanització Santa Margarida, a Roses. Els dos ancians es van trobar un home amb accent italià que els demanava per l’estació d’autobusos quan es van acostar dos homes més simulant ser policies. Després de fer veure examinaven la documentació i fer marcar els números secrets de les targetes a un lector per, suposadament comprovar que eren autèntiques, els dos falsos policies i el fals turista italià van arrencar a córrer.

Els detinguts, tots amb domicili a Barcelona, són Marian Cristian C., de 45 anys; Florian M, de 49 anys, Nicolae Marius C., de 30 anys, i Marian Boby C, de 28 anys. Els mossos van detenir els quatre homes com a presumptes autors d’una falta d’estafa bancària, un delicte de furt i un delicte d’usurpació de funcions públiques pel fet ocorregut aquest setembre. A Marian Body C. i Florian M., la policia també els va detenir com a presumptes autors d’un delicte d’usurpació de funcions públiques, una falta de furt i una falta d’estafa bancària pel fet denunciat l’agost.

En els fets ocorreguts la setmana passada, els dos falsos policia van assegurar a la parella i al fals turista italià que estaven buscant drogues i documents falsos. En un primer moment, van escorcollar el turista italià i després l’home. Els lladres van fer veure que examinaven el contingut de la documentació i les targetes de crèdit –fins i tot les van olorar- i van demanar a la parella que els marqués el número secret de les seves targetes a un lector que havia de servir per comprovar si eren autèntiques. Un cop fet el tràmit, els falsos policia van fer veure que els tornaven tota la documentació, però van arrencar a córrer junt amb el turista italià. Va ser aleshores quan les víctimes es van adonar de l’engany i van donar l’avís als Mossos d’Esquadra.

Els quatre lladres van poder ser enxampats poc després a Vilamalla, quan els Mossos d’Esquadra van veure un vehicle sospitós, que estava ocupat per quatre homes dels quals tres coincidien amb la descripció que havia fet la parella dels autors del furt. Els agents van comprovar després que un home també d’edat avançada havia estat víctima del mateix engany a fins d’agost.

Els quatre detinguts, tots amb antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li