Els Mossos descobreixen 15 immigrants dins d’un camió

0
1246

Els polissons estaven en bon estat de salut i van explicar a la policia que havien pagat 20 euros a una persona que els va dir a quin camió havien de pujar


Els Mossos d’Esquadra han localitzat aquest cap de setmana al peatge de l’AP-7, a Figueres, 15 immigrants amagats en un camió que procedia de Ventimiglia, a la regió de la Ligúria, a la frontera entre Itàlia i França. La localitat és un coll d’ampolla al cor d’Europa per a l’èxode d’immigrants que hi queden atrapats.

Els polissons viatjaven en el vehicle del transportista, d’origen romanès, que va començar el viatge divendres a Itàlia. Segons el diari El País, el camió va seguir la seva ruta per França, on només va parar per posar gasoil i un cop va passar la frontera de la Jonquera va començar a sentir soroll a la caixa. Pels volts de dos quarts de tres de la tarda de dissabte l’home va fer parada al tram de l’AP-7 a Figueres i allà va alertar una patrulla dels Mossos de la situació. Els agents van obrir la càrrega i van localitzar els 15 immigrants. Tots es trobaven en bon estat de salut i van explicar a la policia que havien pagat 20 euros a una persona que els havia dit a quin camió havien de pujar. Els polissons eren 13 homes i dues dones, 11 d’origen eritreu i 4 d’Etiòpia. La Policia Nacional de la Jonquera es va fer càrrec d’ells i després van ser traslladats a l’Estat francès pel conveni de readmissió d’immigrants indocumentats que hi ha establert.

Aquest és el tercer cas en només vuit dies a les comarques de Girona. Dimecres passat van trobar vuit immigrants en un camió d’una empresa de Celrà, i el 9 de febrer un altre camió que també venia d’Itàlia duia quatre polissons tunisians. Segons les investigacions els tres grups podrien haver pujat als camions a Ventimiglia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li