Els monoparentals estrenen carnet

0
739

Ara fa tot just una setmana que Catalunya va estrenar el Títol de Família Monoparental, un carnet que arreu del país serà utilitzat per 257.000 llars i que té la missió de facilitar les coses a un molt nombrós percentatge de la població que fins ara, en no estar reconeguts, havien de passar-se la vida donant explicacions cada cop que havien de fer algun tràmit administratiu.
L’arribada del títol, més que ampliar ajuts, té la missió d’unificar-los. Els monoparentals estaven ja farts de passar-se la vida fotocopiant partides de naixement i donant explicacions de la seva situació, si estaven divorciats, eren vidus o havien decidit enfrontar-se a la maternitat/paternitat tots sols. Aquest títol els equipara amb les famílies nombroses i els estalvia esperar a les nombroses i fins ara diferents convocatòries per demanar ajuts.

nom i cognoms. L’Eli Novell és veïna de Cistella i una de les afectades a la comarca per l’arribada del títol. Ara fa nou anys va decidir adoptar l’Aina i enfrontar-se a la maternitat tota sola. Tot i haver gaudit de l’ajut que l’Estat dóna a les famílies monoparentals fins que l’Aina va tenir sis anys (ara ja en té vuit), té molt clar que no haver estat reconeguda la seva situació d’una forma legal li ha provocat un seguit de maldecaps sobretot a l’hora de conciliar la seva vida laboral amb el fet de ser mare.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li