Els militants del PDeCAT votaran si cedeixen l’alcaldia de Llançà al PSC o no

0
1329

El partit de Pere Vila es planteja si mantenir el pacte com està, trencar-lo o mantenir-ho tot menys el canvi d’alcalde


 

Ja va passar a Girona, i sembla que la situació es repetirà a l’Alt Empordà. L’escenari polític nacional acabarà afectant les administracions locals, i sembla que el primer equip de govern que perilla és el de Llançà. L’alcalde, Pere Vila (PDeCAT), ha admès que vol revisar el pacte amb el PSC. Un pacte que el gener del 2017 li va permetre recuperar l’alcaldia després de presentar una moció de censura contra ERC. El mateix acord establia que aquest mes de març Vila cediria la vara a Francesc Guisset (PSC). Però el posicionament que ha adoptat el PSC en l’àmbit nacional ho fa perillar. Vila veu tres possibles escenaris: trencar completament el pacte amb els socialistes, mantenir-lo però sense cedir l’alcaldia o bé continuar el full de ruta que tenien marcat. La decisió final la prendrà la militància.

Mentrestant, Guisset resta a l’expectativa. Admet que Vila li ha confessat que ha rebut pressions, però considera que la política local s’hauria de separar de la nacional perquè com a equip de govern funcionen bé. Per la seva banda, ERC s’ha compromès a garantir la governabilitat si es trenca el pacte.

Paral·lelament, aquesta setmana algunes veus també han començat a albirar perill en el pacte de govern que el PDeCAT té amb el PSC al Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li