Els més rics de Girona

0
856

Ramon Miquel Ballart i la seva família acumulen la fortuna més gran de tota la demarcació. De fet, són els únics gironins (nascuts i residents aquí) que apareixen a la llista de les 100 persones més riques de l’Estat espanyol, feta pública la setmana passada per la revista nord-americana de finances Forbes. Els propietaris del Grup Miquel Alimentació ocupen el 97è lloc del rànquing espanyol, i el 25è del català. Tenen una fortuna de 375 milions d’euros, 25 més que l’any anterior. I la publicació destaca que “el grup s’ha consolidat com un dels grans majoristes del negoci de la distribució alimentària” (de fet, és el més important de l’Estat).
Amb seu central a Vilamalla, el Grup Miquel Alimentació també té plataformes logístiques a Mercabarna, Tortosa, Fuente de Piedra (Màlaga), Burgos i Ingenio (Gran Canària). Gestionen diverses línies de negoci, entre les quals hi ha la venda a l’engròs (tenen 62 establiments de Gros Mercat en 11 regions), els supermercats (entre Suma i Spar, disposen de 540 establiments), importació i exportació, o venda a majoristes (amb més de 2.000 clients). Amb 87 anys, el figuerenc Ramon Miquel Ballart és el president i conseller delegat del grup, però treballa colze a colze amb els seus nebots, Josep Miquel Comas i Ramon Miquel Vilanova.
Més enllà del grup de distribució alimentària, la Fundació Privada Miquel -dirigida per Amadeu Miquel- gestiona l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà i coopera amb diverses institucions educatives, esportives, sanitàries i socials de la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li