Els més grans de 45 també busquen feina, a Castelló

1
946

Unes 280 persones es van inscriure a la primera jornada de formaciĂł i ocupació emmarcada en la campanya ‘Grans Actius’


Trobar i buscar feina a partir de certa edat no és fàcil. Ho saben molt bé les 280 persones que es van inscriure a la primera jornada de formació i ocupació que es va celebrar divendres a Castelló d’Empúries. Tenen més de 45 anys i alguns fa mesos, o fins i tot anys, que estan a l’atur. L’Ajuntament del municipi, conjuntament amb els de Figueres, Vilafant, el Consell Comarcal i el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), van organitzar la iniciativa per donar-los una oportunitat.

La sessió estava emmarcada en la campanya “Grans Actius”, sorgida del Pla estratègic comarcal de promoció econòmica que es va presentar a finals del 2014. El seu objectiu és afavorir la contractació de persones més grans de 45 anys i difondre els ajuts que s’ofereixen per contractar gent d’aquest col·lectiu. I és que tal com va recordar el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer, durant la inauguració de la jornada, la taxa d’atur entre els més grans de 45 anys de la comarca supera el 40%.

“Aquesta jornada pretĂ©n, per una banda, posar en relleu el valor de l’experiència en el mercat de treball i, per l’altra, dinamitzar i agilitzar el contacte entre les empreses i possibles candidats per cobrir llocs de treball per a la temporada d’estiu, o altres”, va explicar Roquer. En aquest sentit, durant la sessiĂł es va projectar un vĂ­deo que oferia quatre experiències de persones mĂ©s grans de 45 anys en la recerca de feina; Francesc Gelida (formador i ponent d’orientaciĂł laboral i desenvolupament professional) hi va pronunciar la conferència ‘Posem en valor l’experiència’, i un total de vuit empreses van fer mĂ©s de 300 entrevistes per cobrir 23 vacants.

1
Leave a Reply

avatar
1
0
0
 
1
Carta de renuncia
   
El més nou Més antic Més votat
Notificar-li
Carta de renuncia
Convidat

Hola, molt bon article. Trobar feina a partir dels 45 no Ă©s feina fĂ cil, però tampoc impossible. De fet Ă©s una edat de maduresa professional i perquè no millorar professionalment amb un canvi de feina. Justament per a les persones que es troben en aquest cas, m’agradaria compartir una web especialitzada que clarifica molt dubtes a lhora de deixar la feina, com per exemple escriure una carta de renuncia. Desixo l’enllaç al meu nom d’usuari. Espero que a algĂş li sigui d’utilitat.

Salutacions