Els Jocs Emporion s’ajornen al 2021

0
1271

L’edició d’aquest any s’havia de fer a Figueres, Castelló, Roses, Vilafant i Sant Pere, seus que es mantindran l’any vinent


Després d’haver celebrat la primera edició l’any 2014 a la ciutat de Figueres, els Jocs Emporion havien de tornar aquest any a l’Alt Empordà, però la crisi sanitària provocada pel nou coronavirus n’ha impossibilitat la celebració. En concret, l’esdeveniment havia de realitzar la setena edició del 15 al 17 de maig en cinc municipis de la comarca: Figueres, que repetia, Castelló d’Empúries, Roses, Vilafant i Sant Pere Pescador. Malgrat la suspensió, l’activitat no desapareix, ja que es durà a terme el 2021 i mantindrà les mateixes seus que estaven previstes per aquest any.

Els Jocs Emporion, els jocs esportius escolars de les comarques gironines, estan impulsats  per la Diputació de Girona i la Representació Territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya, i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines, en aquest cas hauria tocat el torn de l’alt-empordanès. Paral·lelament, també hi ha el suport i la col·laboració dels diferents ajuntaments dels municipis on realitzen terme les activitats.

UN CONTEXT «INVIABLE». La Diputació gironina juntament amb els consells esportius de les comarques gironines ha determinat la suspensió d’aquesta edició «per no posar en risc ni els organitzadors ni els participants, i davant la incertesa de quina serà la situació de la pandèmia al maig», tal com expliquen a través d’un comunicat.

A banda, un altre element que ha precipitat l’ajornament és la notòria evolució de l’esdeveniment. «El volum creixent de participants en les darreres edicions –uns 5.000 escolars, aproximadament– fa inviable aquest tipus d’activitats en una fase en què l’objectiu prioritari és el confinament per evitar la propagació del virus».

Finalment, segons detallen els organitzadors, una altra circumstància que s’ha tingut en compte és la inactivitat de les últimes setmanes. «La paralització de l’activitat esportiva des de mitjans de març també havia impedit disputar les fases prèvies dels Jocs i definir els classificats procedents de les lligues territorials».

UNA EVOLUCIÓ METEÒRICA. Els Jocs Emporion, que s’allarguen durant tres dies en els quals els nens i nenes de la demarcació participen en una sèrie d’activitats lúdiques i competitives amb els diferents esports que es poden practicar com a extraescolars, han evidenciat des dels seus inicis fins ara una progressió remarcable. Així, en la primera edició celebrada íntegrament a la capital alt-empordanesa, hi van participar més de 3.000 menuts d’arreu de les comarques gironines, una xifra que s’ha pràcticament doblat amb el temps. L’objectiu de l’esdeveniment és dinamitzar i promocionar la cultura de l’esport entre els més petits, així com engrescar-los a participar en un repte personal o col·lectiu sigui  competint o, simplement, participant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li