Els jardins de l’antiga presó s’obriran per fer-hi aparcament

0
1354

Paral·lelament, el consistori i el Departament d’Ensenyament estan ultimant un conveni que ha de permetre que Figueres transfereixi a la Generalitat els 325.000 euros que tenia al pressupost del 2017 per a la redacció del projecte per ubicar-hi l’escola Carme Guasch


 

L’Ajuntament de Figueres obrirà els jardins de l’antiga presó i l’aparcament dels funcionaris del recinte per convertir-lo en un pàrquing dissuasiu. L’alcaldessa, Marta Felip, ha explicat que la intenció és que les obres es duguin a terme durant el primer semestre d’aquest any, coincidint amb la posada en funcionament de 675 places de zona verda i blava al barri de la Creu de la Mà, on s’ubica l’antic centre penitenciari.

Mentre les obres per construir el nou edifici de l’escola Carme Guasch i Darné no siguin una realitat, el consistori vol aprofitar espais de l’antic recinte per obrir-lo al barri de la Creu de la Mà, on s’ubica. De fet, fa temps que van anunciar-ho però, segons Felip, fins poc abans de les festes de Nadal no van obtenir el permís necessari per fer-ho efectiu. La mesura, a més, és fruit d’un dels acords amb el regidor no adscrit Diego Borrego, que va donar suport al pressupost d’aquest any. L’obertura de l’aparcament permetrà oferir espai gratuït a la zona per als qui que no siguin residents a la Creu de la Mà.

Paral·lelament, el consistori i el Departament d’Ensenyament estan ultimant un conveni que ha de permetre que Figueres transfereixi a la Generalitat els 325.000 euros que tenia al pressupost del 2017 per a la redacció del projecte per ubicar-hi l’escola Carme Guasch. Felip té prevista una reunió amb el Departament per abordar-ho d’aquí a dues setmanes. Després d’anys d’anuncis i promeses, el passat mes d’agost l’Ajuntament de Figueres va aprovar per unanimitat el conveni d’intencions de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament per construir l’escola Carme Guasch als terrenys de l’antiga presó.

L’antic centre penitenciari va traslladar els presos al Puig de les Basses el mes de juny de 2014. Des d’aleshores, l’equipament s’utilitza com a seu de l’associació de veïns del barri i la intenció és convertir-lo en escola. L’opció que hi ha sobre la taula és construir un edifici de nova planta per a l’escola als terrenys i que l’interior de la presó s’adapti per a usos comuns del centre. L’escola Carme Guasch està en instal·lacions provisionals des del 2006.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li