Els ingressats sense coronavirus ja poden tenir un acompanyant les 24 hores

0
1192

La idea és adaptar-se a la situació tenint en compte les característiques pròpies de cada tipus d’assistència


Coincidint amb la finalització de l’estat d’alarma i amb l’inici de la fase de la represa, la Fundació Salut Empordà va aplicar ahir diversos canvis en el règim de visites i d’entrada d’acompanyants als seus centres. La idea és adaptar-se a la situació tenint en compte les característiques pròpies de cada tipus d’assistència.

L’hospital de Figueres permetrà que els pacients ingressats puguin estar acompanyats les 24 hores del dia (a excepció dels que tinguin la Covid-19). S’aconsella minimitzar al màxim els canvis d’acompanyant, es continuarà fent un control d’accés a l’entrada principal, i els acompanyants no es poden estar als passadissos i les sales comunes, ni tampoc anar a altres habitacions.

En el cas dels pacients ingressats per coronavirus, només es permeten visites en situacions de final de vida. I si se’ls vol portar pertinences, cal deixar-les al punt d’informació de l’entrada.

Pel que fa a l’accés a les zones ambulatòries (Consultes Externes i Hospital de Dia, extraccions de sang, proves diagnòstiques i Rehabilitació), també s’hi permet l’entrada d’un acompanyant, tot i que es recomana que només es faci en els casos imprescindibles. I a la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI), l’usuari també hi pot anar acompanyat, però l’acompanyant no podrà accedir al box.

A Urgències, es permetrà l’entrada d’una persona per a pacients no sospitosos de Covid. En el cas dels sospitosos o positius, això només serà possible si el malalt és una persona dependent, menor o gestant. I a la Unitat de Monitoratge, l’accés es fa per l’entrada principal i el guarda de seguretat, a través del passadís tècnic, acompanyarà la visita.

Finalment, al Centre Sociosanitari Bernat Jaume es manté la restricció de visites vigent fins ara, tot i que si fins ara cada pacient en podia rebre una de setmanal, ara en podran rebre tres, i amb horaris ampliats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li