Els habitatges turĂ­stics es multipliquen

0
801

A Figueres el 2015 hi havia registrats 55 pisos turístics i el 2021 n’hi havia 252; això vol dir que el nombre de places ha passat de 303 a 1.387


Figueres ha multiplicat gairebé per cinc el nombre d’habitatges turístics en només sis anys. Segons les dades registrades, ha passat dels 55 pisos d’aquest tipus que tenia el 2015 a 252 el 2021. Aquesta xifra es tradueix en 1.387 places disponibles actualment. Fa sis anys n’eren 303. La majoria de pisos turístics es concentren al rovell de l’ou, en punts tan cèntrics com la Rambla o la plaça de les Patates.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, diu que és positiu per a la ciutat i que promou la rehabilitació de pisos antics del centre històric que fins ara estaven en desús. Lladó declara: «Som la segona ciutat no costanera del país amb més pisos turístics» . I és que Figueres va sumar nous habitatges, fins i tot, en plena pandèmia, amb 28 pisos més que l’any anterior. L’any 2018 n’hi havia 152 amb 837 places disponibles; l’any 2019, just abans de la irrupció de la pandèmia, 200 i 1.101 places, i l’any 2020, 228 amb 1.255 places. Figueres se situa per darrere de Girona en nombre de pisos. La diferència és que la capital gironina va establir una moratòria l’any passat al Barri Vell i part del Mercadal per contenir-ne la proliferació.

SENSE FRE, PER ARA. A Figueres, en canvi, l’equip de govern ho veu com una «oportunitat» i Lladó diu que és positiu perquè està ajudant a rehabilitar pisos del centre històric que fins ara estaven en desús. Lladó detalla que el centre històric compta amb molts baixos comercials i que els pisos superiors estaven tancats. Amb el creixement d’aquest sector, molts s’estan arreglant i obrint.

L’alcaldessa, a més, remarca que a la ciutat no generen les problemàtiques que tenen en altres punts perquè el turisme que atrauen és eminentment familiar i «cultural».

Tot i que aquest tipus d’habitatges poden ubicar-se en diversos punts de la ciutat, sí que és cert que es concentren al rovell de l’ou. A banda de les zones cèntriques com la Rambla o la plaça de les Patates, també hi ha oferta al carrer de la Jonquera o a la plaça Gala-Salvador Dalí, a escassos metres del museu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li