Els fruits de les beques Agita

0
734

El consistori figuerenc ha atorgat un total de 61 beques per a la producciĂł de les arts i aquesta tardor, el pĂșblic podrĂ  conĂšixer els treballs amb diverses mostres


 

Fomentar els projectes artĂ­stics contemporanis de Figueres. Aquest Ă©s l’objectiu que persegueixen les beques Agita, promogudes des de la regidoria de Cultura de la ciutat i coordinades per Esther Pujol. En total, se n’han atorgat 61 i alguns dels fruits d’aquests projectes, premiats entre el 2012 i el 2016, es podran veure aquesta tardor i hivern al Museu de l’EmpordĂ  i a la Casa EmpordĂ . SerĂ  el dia 29 d’aquest mes, quan s’inaugurarĂ  una exposiciĂł a Casa EmpordĂ , que durarĂ  fins al 21 d’octubre, de sis produccions diferents i sense cap relaciĂł entre elles. «Alfabet del paisatge», de Manel GrĂ valos, explora el llenguatge mĂ©s personal per relacionar-se amb el territori mĂ©s quotidiĂ ; Carles Congost a «Nova esplendor» ofereix una pel·lĂ­cula sobre quatre cançons pop, concebudes per ell mateix; Patricia Dauder a «PenĂ­nsula» construeix un relat de suspens; Manel Quinana a «Paisatges brodats» explica com forjar la prĂČpia identitat; Roger Serrat reflexiona sobre la prostituciĂł a les carreteres de l’Alt EmpordĂ , mentre que Rocco Muraro a «Figueres perifĂšria» se centra en la reconfiguraciĂł de la ciutat.

‘PERFORMANCE’ A LA RAMBLA. Per la seva banda, El Museu de l’EmpordĂ  acollirĂ  la proposta de MĂČnica CampdepadrĂłs i Enric Bardera, «Cadiretes». El dia 21 d’octubre es portarĂ  a terme a la Rambla una acciĂł artĂ­stica, en quĂš hi participaran deu artistes aixĂ­ com la Jove Orquestra de Figueres. El projecte sorgeix dels records compartits arran d’aquest espai, de l’antic lloguer de cadires i del personatge que les llogava, el cobrador, que popularment se’l coneixia com en Cadiretes.

MÉS PROPOSTES. Hi ha mĂ©s escenaris per a la presentaciĂł dels projectes: a l’Auditori Caputxins es representarĂ  a l’octubre l’espectacle de dansa «EvoĂ©h», d’Arabel·la FernĂĄndez; Daniel Pitrach a La Cate oferirĂ , de cara al novembre, una conferĂšncia sobre «Glauber Rocha. Cabezas cortadas»; la Ceba Films projectarĂ  el llargmetratge El sabater d’Ordis el 21 de desembre, a La Cate, i Marta Sureda els seus films al Museu del Joguet el 30 de novembre. En aquest cas, Sureda ha estat gairebĂ© dos anys treballant a partir de les joguines del centre. El seu projecte s’emmiralla en una cita de Charles Baudelaire: «La joguina Ă©s la iniciaciĂł de l’infant en el mĂłn de l’art». I Sureda utilitza les joguines, segons relata, per «fer un assaig de fireta, en quĂš les figures sĂłn una representaciĂł del mĂłn». I la crĂ­tica, en aquesta representaciĂł del mĂłn amb picades d’ullet al filĂČsof Walter Benjamin, hi Ă©s ben present.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li