Els fruits de les beques Agita

0
1177

El consistori figuerenc ha atorgat un total de 61 beques per a la producció de les arts i aquesta tardor, el públic podrà conèixer els treballs amb diverses mostres


 

Fomentar els projectes artístics contemporanis de Figueres. Aquest és l’objectiu que persegueixen les beques Agita, promogudes des de la regidoria de Cultura de la ciutat i coordinades per Esther Pujol. En total, se n’han atorgat 61 i alguns dels fruits d’aquests projectes, premiats entre el 2012 i el 2016, es podran veure aquesta tardor i hivern al Museu de l’Empordà i a la Casa Empordà. Serà el dia 29 d’aquest mes, quan s’inaugurarà una exposició a Casa Empordà, que durarà fins al 21 d’octubre, de sis produccions diferents i sense cap relació entre elles. «Alfabet del paisatge», de Manel Gràvalos, explora el llenguatge més personal per relacionar-se amb el territori més quotidià; Carles Congost a «Nova esplendor» ofereix una pel·lícula sobre quatre cançons pop, concebudes per ell mateix; Patricia Dauder a «Península» construeix un relat de suspens; Manel Quinana a «Paisatges brodats» explica com forjar la pròpia identitat; Roger Serrat reflexiona sobre la prostitució a les carreteres de l’Alt Empordà, mentre que Rocco Muraro a «Figueres perifèria» se centra en la reconfiguració de la ciutat.

‘PERFORMANCE’ A LA RAMBLA. Per la seva banda, El Museu de l’Empordà acollirà la proposta de Mònica Campdepadrós i Enric Bardera, «Cadiretes». El dia 21 d’octubre es portarà a terme a la Rambla una acció artística, en què hi participaran deu artistes així com la Jove Orquestra de Figueres. El projecte sorgeix dels records compartits arran d’aquest espai, de l’antic lloguer de cadires i del personatge que les llogava, el cobrador, que popularment se’l coneixia com en Cadiretes.

MÉS PROPOSTES. Hi ha més escenaris per a la presentació dels projectes: a l’Auditori Caputxins es representarà a l’octubre l’espectacle de dansa «Evoéh», d’Arabel·la Fernández; Daniel Pitrach a La Cate oferirà, de cara al novembre, una conferència sobre «Glauber Rocha. Cabezas cortadas»; la Ceba Films projectarà el llargmetratge El sabater d’Ordis el 21 de desembre, a La Cate, i Marta Sureda els seus films al Museu del Joguet el 30 de novembre. En aquest cas, Sureda ha estat gairebé dos anys treballant a partir de les joguines del centre. El seu projecte s’emmiralla en una cita de Charles Baudelaire: «La joguina és la iniciació de l’infant en el món de l’art». I Sureda utilitza les joguines, segons relata, per «fer un assaig de fireta, en què les figures són una representació del món». I la crítica, en aquesta representació del món amb picades d’ullet al filòsof Walter Benjamin, hi és ben present.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li