Els figuerencs proposaran i escolliran en què s’inverteixen 750.000 euros del pressupost

0
1257

Ara els veïns podran presentar idees i, després d’una primera selecció, al desembre podran votar quines s’executen


 

L’Ajuntament de Figueres ha posat en marxa un procés participatiu perquè els veïns puguin decidir en què s’inverteixen 750.000 euros del pressupost, 500.000 dels quals s’arrosseguen dels comptes del 2016 i els altres 250.000, d’aquest 2017. El procés es dividirà en cinc fases, i tal com explica el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Cruanyes, per fer-ho de manera organitzada s’ha dividit la ciutat en vuit zones (vegeu-les a la dreta). Com que la creació dels districtes encara està en procés participatiu, la distribució s’ha fet en base al districte censal, però Cruanyes deixa clar que “no és ni vol ser una proposta del que hauria de ser la futura zonificació de la ciutat, sinó que és una divisió de treball”.

Actualment el procĂ©s estĂ  en la fase 1, que Ă©s la prèvia. De moment s’ha preparat tot el procĂ©s i ara, fins el 19 de novembre, se’n farĂ  difusiĂł i es faran reunions a totes les zones perquè els veĂŻns puguin presentar propostes. D’entrada, l’Ajuntament ha preparat una primera llista d’actuacions que han de servir d’exemple perquè els veĂŻns en puguin suggerir de nous. Es tracta d’inversions bĂ sicament d’obra pĂşblica, com ara adequar zones concretes, posar mĂ©s correcans o zones de jocs infantils, ampliar els horts urbans… Tal com explica el tècnic responsable del procĂ©s, Ramon Serra, “mĂ©s que propostes sĂłn exemples”, i “al final Ă©s interessant que siguin projectes que acabin repercutint a l’espai pĂşblic”.

Entre totes les propostes, es farà un garbellat per definir les finalistes. Aquesta serà la segona fase del procés, que es farà entre 20 de novembre i l’11 de desembre. En aquest sentit, Cruanyes avança que una de les qüestions més complexes serà quantificar el cost dels projectes. Aquesta qüestió es tindrà en compte a l’hora de fer la selecció, i en funció d’això hi haurà més o menys projectes. Però en qualsevol cas, garanteixen que “cap zona quedarà desatesa”.

Un cop escollits els finalistes, es passarà a la tercera fase, que serà la votació. Es podrà votar entre l’11 i el 24 de desembre a través del mateix web www.fesfigueres.cat (qui no disposi d’Internet podrà anar als centres cívics). La votació serà per districte únic; és a dir, que tots els ciutadans podran votar projectes de totes les zones. I l’Ajuntament encara ha de definir si caldrà ser major d’edat o es podrà votar a partir dels 16 anys.

En una quarta fase, al gener es presentaran els resultats de les eleccions. I per últim, s’executaran els projectes, el termini dels quals dependrà de cada actuació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li