Els figuerencs ja poden votar les propostes ciutadanes que s’executaran durant el 2018

0
1266

Els tècnics municipals han seleccionat 52 projectes, el cost dels quals oscil·la entre els 5.000 i els 65.000 euros


 

Totes les persones censades a Figueres que l’1 de desembre (d’aquest 2017) haguessin fet els 18 anys poden votar des d’ahir els projectes que els ciutadans van presentar als pressupostos participats del 2017. Es tracta de 52 actuacions dividides en vuit zones que proposen bàsicament millorar espais públics (des de dignificar jardins i zones d’esbarjo fins a millorar enllumenats, vorers, vials o mobiliari urbà). I tal com explica el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Cruanyes, durant el procés de selecció els tècnics municipals han descartat els projectes que ja estaven pressupostats o els que eren massa cars, i també aquells que requereixen un estudi global d’implantació a tota la ciutat, com ara les zones d’higiene canina (que l’Ajuntament ja treballa al marge d’aquesta iniciativa).

En total, els pressupostos participats d’aquest 2017 tenen una partida de 750.000 euros per invertir, i les propostes validades oscil·len entre els 5.000 i els 65.000 euros [vegeu-les totes a dalt]. Tots els votants podran votar projectes de totes les zones, i cada àrea tindrà un pressupost assignat; és a dir, que amb la partida destinada a aquests projectes s’executaran actuacions a totes les zones.

Els figuerencs tenen fins al 24 de desembre per votar, i l’Ajuntament donarà a conèixer les propostes guanyadores al gener. Els projectes s’executaran al llarg del 2018.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li