Els estudiants de la comarca recorden les víctimes de l’Holocaust al MUME

0
516

“Qui oblida la seva història està condemnat a repetir-la”, explicava el filòsof, assagista, poeta i novel·lista Jorge Santanaya. I precisament el record de l’holocaust, les seves víctimes i tot el que va suposar va empènyer la UNESCO a designar el dia 27 de gener el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat. Aquest dia, de l’any 1945, l’exèrcit soviètic va alliberar el camp de concentració i extermini nazi més gran que va existir, situat a Auschwitz-Birkenau, a Polònia.
Per celebrar aquest dia, el MUME de la Jonquera va reunir divendres passat, 29 de gener, prop de 120 estudiants de quart d’ESO i de batxillerat dels instituts Olivar Gran, Vilafant, Cendrassos, Castelló d’Empúries i la Jonquera , que van participar en un acte commemoratiu que va tenir com a lema “No et quedis mirant, actua!” A més, estudiants dels instituts Cap Norfeu de Roses i Narcís Monturiol de Figueres van poder seguir l’acte per streaming.
En la jornada, en la qual es va presentar el logo “No et quedis mirant, actua!”, va comptar amb la intervenció d’un testimoni de la deportació i es va visionar l’audiovisual Camins, hi van participar, a banda dels estudiants, l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez; el director del MUME, Jordi Font; el director del Memorial democràtic, Jordi Palou-Loverdos; el coordinador del Grup Exili, Deportació i Holocaust de l’Alt Empordà, Toni Garcia i Xavier Barranco, en representació dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li