Els estanquers gironins preveuen una baixada de fins al 15% en les vendes de tabac per la implantació de la nova llei

0
725

(ACN).- Els estanquers de la demarcació de Girona preveuen una baixada d’entre el 12% i el 15% en les vendes de tabac per la implantació de la nova llei antitabac que va entrar en vigor ara fa dues setmanes. El president del gremi d’estanquers de les comarques gironines, Jaume Gou, assegura que la nova normativa és una de les ‘més dures’ d’Europa i que l’Estat espanyol ha passat ‘d’un extrem a l’altre’. ‘El que convindria és ensenyar des de petits quines són les conseqüències del tabac i no solucionar-ho ara dràsticament’, ha apuntat Gou. El gremi demana al Comissionat per al Mercat de Tabacs que els estancs puguin complementar la venda de tabac amb altres productes per ‘pal·liar’ les pèrdues que pateixen.

El gremi d’estanquers de les comarques gironines no ha començat l’any amb unes previsions gaire optimistes, ja que preveuen que amb la nova llei antitabac les vendes de tabac baixin entre el 12% i el 15%. Segons ha explicat el president del gremi de la demarcació de Girona, Jaume Gou, les últimes xifres amb les quals compten són del mes de novembre i la baixada en la venda de tabac es va situar entre un 10% i un 12%. Gou ha assegurat que preveuen que la dinàmica segueixi i que la baixada encara sigui més significativa durant el mes de gener per la implantació de la nova normativa.

Gou també ha assegurat que la nova llei antitabac és una de les ‘més dures’ d’Europa i que l’Estat espanyol ha passat ‘dràsticament’ d’un extrem a l’altre. Segons ha dit, prohibint no s’arreglen les coses sinó que cal educar. Per Gou, el que convindria és que s’ensenyés des de petits què és el tabac i quines conseqüències té i no solucionar-ho prohibint-ho. ‘Molts dels clients que vénen a comprar a l’estanc comenten que se senten gairebé com uns delinqüents quan encenen una cigarreta’, ha explicat el president del gremi.

Vendre altres productes

D’altra banda, Gou ha destacat que el gremi demana ara més que mai al Comissionat per al Mercat de Tabacs que els estanquers puguin complementar la venda de tabac i de productes que es troben als estancs amb altres productes per poder ‘pal·liar’ així les pèrdues que pateix el sector.

Segons ha explicat el president del gremi a la demarcació, aquesta baixada en les vendes es notarà sobretot en els estancs dels municipis més petits, ja que si hi ha poca gent i d’aquests n’hi ha que deixen de fumar les pèrdues seran més significatives que en un estanc d’un municipi més gran. ‘Per això demanem que s’autoritzin a vendre altres productes per poder compensar i que aquests estanquers puguin viure dignament’, ha apuntat Gou.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li