Els escalencs majors de 65 anys es vacunaran de la grip a la sala polivalent

0
907

La mesura té com a objectiu evitar que aquest col·lectiu més vulnerable s’hagi d’exposar innecessàriament a la Covid-19


 

Seguint les indicacions fixades pel Departament de Salut, aquest any el centre d’atenció primària (CAP) de l’Escala ha establert dos circuits de vacunació contra la grip estacional en funció de l’edat de la persona. A partir dels 65 anys, hauran d’anar a la sala polivalent municipal entre el 21 i el 27 d’octubre. La mesura té com a objectiu evitar que aquest col·lectiu més vulnerable s’hagi d’exposar innecessàriament a la Covid-19.

Durant aquests cinc dies, de 9 a 13 h dues infermeres vacunaran els veïns i veïnes sense cita prèvia. Els requisits per a poder-hi accedir és tenir el metge o infermera assignats al CAP de l’Escala, portar la targeta sanitària i ser major de 65 anys.

Aquesta campanya es dirigeix a un total de 364 persones i, per evitar aglomeracions, s’ha assignat un dia per cada franja d’edat. El 21 d’octubre hi hauran d’anar les persones d’entre 66 i 70 anys; el 22 i 23, les que tinguin entre 71 i 75 anys; el 26, les que en tinguin entre 76 i 80, i el 27, els més grans de 81 anys.

Pel que fa als usuaris d’entre 60 i 65 anys, i els que són més joves amb factors de risc, es vacunaran com sempre sol·licitant cita prèvia al Centre d’Atenció Primària Moisès Broggi de l’Escala. En aquest cas, la campanya començarà el 19 d’octubre i acabarà o a finals del mes de desembre o bé quan s’acabin les dosis disponibles. I l’horari serà de matí i de tarda. En aquest sentit, la novetat d’aquest any és que, per no col·lapsar les línies telefòniques del CAP, s’ha de reservar el dia i l’hora a través de la pàgina web de l’Institut Català de la Salut.

A la resta de municipis de l’àrea bàsica de salut de l’Escala la vacunació de la grip començarà el 19 d’octubre i el funcionament serà com el dels altres anys. Els usuaris majors de 60 anys o amb factors de risc han de contactar amb el seu dispensari de referència per a demanar hora. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li