Els ecologistes lliuren 1.500 signatures a l’Ajuntament contra l’aeròdrom

0
422

La IAEDEN-Salvem l’Empordà i el Fòrum l’Escala-Empúries, amb el suport de SOS Costa Brava, van redactar un manifest en què es demanava la retirada del projecte


Noves accions en contra del projecte de l’aeròdrom de l’Escala, previst a la zona del Camp dels Pilans. La IAEDEN-Salvem l’Empordà i el Fòrum l’Escala-Empúries, amb el suport de SOS Costa Brava, van redactar un manifest en què es demanava la retirada del projecte. A partir d’aquí es va impulsar una recollida de signatures el passat 15 d’agost.

Dimarts passat, els ecologistes van lliurar les firmes a l’Ajuntament de l’Escala, a qui han demanat que «les traslladin als organismes competents d’aquesta tramitació de la Generalitat».

Els motius pels quals la plataforma està en contra del nou aeròdrom són diversos. Diuen que «l’Escala té un terme municipal reduït i li queda poc espai no urbanitzat. L’aeròdrom està situat en una àrea de sòl no urbanitzable d’interès agrari i paisatgístic que cal conservar». A més, consideren que la preservació és més necessària perquè l’Escala forma part del Parc Natural del Montgrí, Baix Ter i Illes Medes. També parlen de la presència d’aeròdrom a Viladamat, només a 4 km, i per això creuen que el projecte és insostenible. Insten a fer front al canvi climàtic amb «projectes que minimitzin el risc i mitiguin els gasos d’efecte hivernacle».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li