Els despatxos obren l’esperança a Peralada

0
1398

El descens administratiu del Gavà dona prioritat al club xampanyer a l’hora de pujar de categoria, un escenari que atrau, i molt, al Girona


El que no va ser possible damunt del terreny de joc pot esdevenir una realitat a través dels despatxos. El Peralada, que els últims dies ha viscut una muntanya russa de sensacions, va culminar la seva bogeria emocional particular divendres passat, quan es va oficialitzar el descens administratiu per impagaments del Gavà, equip que el curs passat va militar a la Segona B.

Aquesta circumstància pot canviar de dalt a baix el destí dels peraladencs, que van començar la setmana anterior essent conscients que una nova temporada a Tercera Divisió modificava sensiblement el lligam amb el Girona. En aquest sentit, el descens dels llobregatencs va deixar una plaça lliure al grup 3 de la categoria de bronze, una vacant que qui pot ocupar en primer lloc és l’entitat xampanyera, que va finalitzar segon al grup català de Tercera. Per assolir-ho, però, caldrà passar per caixa i pagar 133.000 euros, que és la xifra que ahir va anunciar la Federació Espanyola.

Des del Gavà, club que divendres havia de presentar Joan Mármol –extècnic del Palamós– com a entrenador i l’expreparador jonquerenc Xavi Agustí com a segon, van demanar una moratòria de quatre dies per revocar la sentència, tot assegurant que només restaven pendents de tràmits burocràtics, però el recurs no va prosperar en efectuar-se fora de termini. Va ser a partir de llavors quan la Federació va començar a calcular el preu de cada plaça vacant a partir de la resta de descensos ocorreguts per la mateixa circumstància.

SETMANA DE BOJOS. La notícia va agafar la família peraladenca encara en estat de xoc. I no només per la decepció viscuda contra el Rápido de Bouzas, sinó també per una forta atmosfera d’incertesa durant els dies posteriors al play-off que fins i tot va qüestionar el vincle d’afiliació de l’entitat altempordanesa amb el Girona FC.

El pas de les hores, però, va anar esclarint la situació. Si bé és cert que l’opció fallida de pujar va trastocar els plans projectats, també ho és que el lligam entre els dos clubs es mantindrà, almenys, durant la temporada 2017/2018. “Ho vaig mantenir des del primer dia que van aparèixer els rumors: no hi ha hagut cap tipus de trencament entre el Peralada i el Girona, en cap moment. Sempre s’han portat molt bé amb nosaltres i estem orgullosos de la relació que tenim”, explica Josep Isern, president de l’entitat xampanyera.

Ara bé, si el club empordanès finalment es manté a Tercera des de la direcció esportiva del club blanc-i-vermell preparen una inversió menor, prioritzant per damunt de tot la formació de joves promeses. Aquest escenari, però, ha passat en un segon pla després de donar-se a conèixer la plaça lliure a la categoria de bronze, un context molt llaminer pel Girona.

ELECCIONS, AQUEST DIVENDRES. Isern oficialitzarà el seu punt i final com a president aquest divendres, dia en el qual el club escollirà la nova junta. La intenció, explica l’encara màxim responsable, és fer “una junta renovada amb membres de l’actual grup, tot i que l’organigrama s’ampliarà”. “M’agradaria estar vinculat a la nova junta i col·laborar d’alguna manera o altra”, precisa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li