Els denunciants, disposats a aturar l’enderroc si els permeten construir una urbanització

0
1237

L’advocat que els representa, Joaquim Oliva, ha explicat que els seus clients consideren que el creixement urbanístic del poble s’hauria de centrar en aquesta zona i no a la Serra de Verdera


Nou episodi al serial del polèmic complex Sun Village de Palau-saverdera. Pocs dies després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) emetés la sentència que anul·la el canvi urbanístic que va legalitzar l’edifici, el grup de veïns que va portar el cas als jutjats han ofert una alternativa a l’Ajuntament. Si el consistori els permet fer una urbanització amb cases unifamiliars en uns terrenys que tenen a tocar de la carretera de Roses, estan disposats a aturar el procés i a no demanar que s’executi la sentència d’enderroc.

L’advocat que els representa, Joaquim Oliva, ha explicat que els seus clients consideren que el creixement urbanístic del poble s’hauria de centrar en aquesta zona (a l’entorn de la carretera de Roses) i no a la Serra de Verdera, on l’antic govern pretenia construir un centenar d’habitatges l’any. De fet, durant el procés d’informació pública del nou POUM ja havien presentat la proposta, però l’Ajuntament no va atendre la seva petició i per això van impugnar el Pla General. Ara el TSJC els ha donat parcialment la raó en l’àmbit que afecta l’edifici del Sun Village, perquè considera que l’únic objectiu del planejament era legalitzar el complex, que inclou una quarantena d’habitatges. Per això, obliga l’Administració a retornar els terrenys els usos hotelers que tenien i que impedien construir-hi pisos.

Oliva assegura que els veïns estan disposats a parlar amb el govern actual, i creu que hi ha predisposició per abordar-ho. De fet, l’any passat l’Ajuntament ja havia arribat a un acord amb els demandants que van presentar un contenciós contra l’acord de ple que va donar la llicència d’obres per construir el Sun Village. El pacte establia una compensació econòmica de 374.231,04 euros a canvi de no demanar l’execució de la sentència, i actualment està pendent de la ratificació de l’alt tribunal.

Oliva considera que “igual que s’ha fet amb el primer impugnant, nosaltres també proposem arribar a un acord perquè aquesta sentència no tingui més implicacions”, explica. Però admet que la sentència que anul·la el canvi urbanístic no és ferma, i que no sap si alguna de les parts implicades (Ajuntament, Generalitat o comunitat de veïns) hi presentaran recurs. L’alcaldessa, Isabel Maria Cortada, no ha volgut valorar les declaracions de l’advocat i, de moment, s’ha limitat a dir que estan estudiant amb els seus representants legals si presenten recurs o no.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li