Els delictes a la ciutat baixen un 20% del juliol al setembre

0
837

El regidor de Seguretat insisteix en la necessitat de separar incivisme de delinqüència i diu que s’arribarà a 76 policies


El balanç trimestral de criminalitat del ministeri de l’Interior revela que a Figueres van baixar el delictes un 20% del juliol al setembre respecte del trimestre anterior. Això es tradueix en una reducció de la criminalitat durant quatre trimestres consecutius, és a dir, en el darrer any.

Si la bona notícia és que baixen la majoria de delictes, la mala xifra és la relacionada amb els delictes sexuals, que pugen a tot arreu i, també, a Figueres (20 l’any 2020). La majoria es produeixen dins la llar i s’està demostrant que el confinament per la pandèmia de la Covid-19 està agreujant la situació per a les víctimes. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, va dir que «volem posar mitjans per eliminar aquesta xacra, però no és fàcil».

Pel que fa a altres delictes, el govern es va mostrar satisfet per la reducció important de furts i robatoris amb violència i robatoris a vehicles. Aquest fet ha millorat amb la instal·lació de càmeres, i es preveu col·locar-ne més. Figueres ha estat la ciutat no costanera de les comarques gironines on més s’han reduït els delictes durant el 2020.

El regidor de Seguretat va agrair la tasca de la Guàrdia Urbana i la seva contribució a la millora de la seguretat. També va aprofitar per anunciar que s’estan posant més mitjans, com l’Oficina de Tramitació de Denúncies, i que pròximament s’incorporaran 4 agents de comissions de servei. L’objectiu és poder arribar a la xifra de 76 agents.

Sobre la ciutadania que es queixa d’inseguretat, el regidor va insistir en la necessitat de separar incivisme de delinqüència, i va assegurar que «estem combatent el problema». El govern té previst en el pròxim ple canvis en l’ordenança de civisme, com ara la prohibició de vendre alcohol a comerços a partir de les 23 hores.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li