Els cellers de la DO EmpordĂ  proposen activitats per viure activament la verema

0
1137

Els viticultors empordanesos han iniciat la verema que s’allargarà fins el pròxim mes d’octubre


Els cellers de la DO Empordà viuen aquests dies el moment més màgic de l’any. Els viticultors empordanesos han iniciat la verema que s’allargarà fins el pròxim mes d’octubre. Són setmanes de molta activitat a les vinyes que aquests dies ofereixen una de les imatges més boniques de l’any amb els ceps carregats de raïms.

EMPORDÀLIA. Amb la voluntat de compartir aquest moment tan especial, els cellers de la DO Empordà programen activitats per participar i viure activament la verema, ja sigui amb la família, amb la parella o amb els amics. El celler Empordàlia ofereix tots els diumenges del mes la seva proposta Fes-te el most que inclou collir i trepitjar el raïm per aconseguir el preuat most. La proposta enoturística inclou també el desplaçament en trenet entre el celler i les vinyes i finalitza amb esmorzar i tast de vins.

LA VINYETA. Verema en família és el títol de la proposta que organitza el 27 i 28 de setembre el celler La Vinyeta. En aquest cas, els participants també colliran raïms i els trepitjaran en una activitat que finalitza amb un sopar de pa amb tomàquet amb embotits i formatges.

CLOS D’AGON. Una altra activitat pensada per a petits i grans Ă©s A Veimar! Viu la verema a Les Gavarres, que tindrĂ  lloc al celler Clos d’Agon, el 12 de setembre, i al celler Brugarol, el 25 de setembre. En el cas del celler Clos d’Agon, l’activitat inclou trepitjada de raĂŻms, visita a l’entorn de Mas Gil i esmorzar de productes de proximitat amb tast de vins i most. A Brugarol, els participants colliran i trepitjaran el raĂŻm i es veuran el most. I podran visitar el celler ubicat en un espai subterrani integrat en el paisatge que Ă©s una joia arquitectònica.

EL CELLER ESPELT. Programa l’activitat Verema a l’antiga, una experiència per conèixer les feines del camp, les seves tradicions i la viticultura. La proposta tindrà lloc el 18 de setembre i inclou esmorzar, vi, most i música.

MESETPLANA. El mateix dia se celebra també una innovadora proposta del celler alt-empordanès Masetplana, El most, l’experiència del pre-vi. Es podrà gaudir d’una experiència única fent un tast horitzontal dels primers mosts fermentats, una aventura pels sentits a través d’un recorregut per les diferents varietats abans de convertir-se en vi.


  • Pots consultar el suplement de Vi i Gastronomia, aquĂ­. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li