Els casals d’estiu, pendents de les recomanacions sanitàries del Govern

0
1095

Ajuntament i centres educatius estudien l’opció de repartir material imprès a alguns alumnes sense recursos


És una de les grans preocupacions que tenen centenars de famílies pels mesos de juliol i agost, però l’Ajuntament de Figueres encara no hi pot donar resposta. L’organització dels casals d’estiu està pendent de l’evolució sanitària de la Covid-19, i de moment no s’ha pogut concretar res. La regidora de Junts per Catalunya Núria Galimany, va aprofitar el ple ordinari d’aquest mes de maig per demanar a l’equip de govern com està la qüestió. I tant el segon tinent d’alcalde, Jesús Quiroga, com el regidor d’Educació, Josep Alegrí, van ser clars.

Quiroga va explicar que treballen coordinadament amb la Generalitat per decidir què es pot fer garantint les mesures de seguretat, i va assegurar: «No està parat res, simplement estem a l’espera de la capacitat de reacció a partir de les directives que puguem tenir». I Alegrí va afegir: «No prendrem cap decisió definitiva fins que les administracions educatives concretin les instruccions. Això no vol dir que ens estiguem amb els braços plegats, en absolut […]. En el moment en què tinguem unes instruccions clares, estarem preparats per tirar endavant».

De la mateixa manera, l’Ajuntament també està pendent de rebre instruccions per decidir què fan amb les llars d’infants. I respecte de les preinscripcions escolars, que han de començar aquesta setmana, Alegrí va avançar que l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) obrirà un telèfon exclusiu per ajudar les famílies a omplir papers o resoldre dubtes.

En termes educatius, la regidora de Cs Elisabet Guillén també va aprofitar el ple per demanar quines mesures de seguiment i reforç s’han pres per als alumnes amb dificultats d’aprenentatge, i què s’ha fet per ajudar els que no tenen recursos per poder seguir el tercer trimestre en línia. Des de l’equip de govern es van comprometre a facilitar-li totes les dades per escrit, però Alegrí li va avançar les relatives a l’últim curs de cada cicle obligatori. Tenint en compte que es considera que un dispositiu pot ser un ordinador, una tauleta o un mòbil, a Figueres només hi ha 25 alumnes de 6è de primària i sis de 4t d’ESO que no tenen connectivitat o dispositius.

De moment encara no els han arribat els aparells adquirits pel Departament d’Educació, però l’Ajuntament està estudiant com brindar-los connexió a internet quan els rebin. Paral·lelament, els directors d’alguns centres han demanat al consistori si, tot i ser conscients que això els dificultaria el procés d’aprenentatge, és possible facilitar la matèria en paper als alumnes afectats, seguint el model de Salt. I malgrat que el departament no n’és partidari, l’Ajuntament està estudiant aquesta possibilitat i, si ho considera oportú, ho farà. I també ha encarregat material (papers, llapis, bolis…) per fer arribar als alumnes més desafavorits.

PLE MARATONIÀ. El ple, que es va tornar a fer per la via telemàtica, incloïa 45 punts a l’ordre del dia. I malgrat que la gran majoria eren per donar compte de decrets d’alcaldia relacionats amb les gestions que s’han estat fent durant aquesta primera fase de la crisi sanitària, la sessió es va allargar més de tres hores i mitja.

Entre els assumptes més destacats, es va aprovar una modificació de crèdits per garantir la continuïtat de la Fundació Clerch i Nicolau. Una operació criticada per Junts per Catalunya perquè es van treure diners inicialment destinats a l’Oficina Comarcal del Consumidor. Però que l’alcaldessa, Agnès Lladó, la va qualificar d’imprescindible perquè l’entitat pugui continuar oferint els seus serveis.

D’altra banda, Cs va presentar tres mocions, una de les quals demanava una rebaixa salarial del 25% dels regidors i càrrecs de confiança de l’Ajuntament per un període de 6 mesos. La proposta, però, no va prosperar. L’equip de govern hi va votar en contra, i Junts es va abstenir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li