Els casals d’estiu obren inscripcions

0
1180

Aquesta setmana s’obren els períodes de preinscripció per les ofertes de lleure del juliol i l’agost


 

Els casals d’estiu obren el període de preinscripcions aquesta setmana. Segons la normativa vigent, els casals d’estiu i de lleure es poden realitzar a partir de la tercera fase de desescalada. Tot i que aquesta és la primera setmana que estem a la fase 2 de desconfinament, amb les previsions actuals és molt probable que la comarca accedeixi a la darrera fase abans del mes de juliol. Per això, ajuntaments i entitats ja planifiquen i adapten l’oferta de lleure per aquest estiu.

PREINSCRIPCIONS. Cada municipi té assignades unes dates de preinscripció diferents. Per això es recomana consultar directament l’oferta a través dels canals oficials dels ajuntaments.

Figueres, per exemple, obre el període de preinscripció telemàtica a partir del dia 5 de juny. Els centres habilitats per acollir els casals són: Amistat, Anglada, Dalí, Sant Pau, Anicet de Pagès, i els instituts Olivar Gran i Sant Pau. Romandran oberts des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost. Cada centre tindrà capacitat per entre 50 i 60 infants. L’horari serà intensiu de les 9 a les 13 h. A més a més s’ofereix la possibilitat de menjador fins a les 15 h.

Roses, per la seva banda, oferirà el Casal de Lleure Esportiu. Ofereix 200 places al juliol i 200 a l’agost, i el Casal de Lleure Infantil comptarà amb 150 places per a cada mes, mentre que la proposta Tardestiu posarà a disposició 80 places al juliol i 70 a l’agost. Aquesta darrera proposta oferirà tallers i activitats lúdiques durant la franja horària de tarda, de 16 a 19 h. La resta de casals tindran els horaris de 9 a 13 h amb opció d’allargar-ho fins a les 15 h amb el servei de menjador del casal. Com a novetat, i per atendre les peticions i les necessitats de les famílies, enguany s’ofereix un servei d’acollida de 8 a 9 del matí. Les inscripcions es poden fer telemàticament entre el dimecres i el divendres d’aquesta setmana, a través de l’adreça electrònica inscripcions.roses.cat.

SEGURETAT. Des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya han detallat quines són les mesures que hauran de complir els casals i les colònies excepcionals derivades de la crisi sanitària. Per això, es crearà una nova figura, el «responsable de seguretat i higiene», que vetllarà exclusivament perquè se segueixin les mesures sanitàries, d’organització, de prevenció i d’higiene establertes.

Les entrades als centres es faran de manera escalonada i des de punts d’accés diferenciats, i estaran controlats per personal seguint les mesures d’higiene i seguretat. També s’aplicaran mesures excepcionals, com per exemple comprovar que cap dels participants presenta simptomatologia compatible amb la Covid-19, com ara febre. Cada monitor responsable podrà encarregar-se d’un màxim de 10 infants.

A més a més, a l’inici i al final de cada activitat es farà un rentat de mans, amb la tècnica del «rentat de mans efectiu» (OMS, 2020). L’ús de mascaretes no serà necessari sempre que es mantinguin les distàncies de seguretat. Els espais es desinfectaran diàriament. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li