Els carrers de Castelló, en imatges

0
1356

L’Ecomuseu-Farinera presenta ‘Geografies COMPARTIDES’, un recorregut pel paisatge humà del municipi


L’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries ha inaugurat, amb motiu de les festes del Carme, «Geografies COMPARTIDES», comissariada per Pilar Farrés i Manel Puig. Es tracta d’un recorregut per la memòria històrica i el paisatge humà del municipi a través de la fotografia. Aquesta exposició segueix l’estela de la mostra «Geografies MENUDES», que van realitzar els mateixos comissaris l’any passat.

«Geografies COMPARTIDES» presenta la vida quotidiana del poble a partir de les històries d’aquells –petits i grans, homes i dones– que hi viuen. Tot i que la fotografia hi té molt de pes, s’han integrat altres disciplines artístiques. Joan Basí ha filmat, durant diversos mesos, els carrers de Castelló i Empuriabrava. Els alumnes de cicle inicial i mitjà de l’Escola Ruiz Amado també han aportat la seva visió sobre la vila amb els seus dibuixos. A més, s’incorporaran il·lustracions de l’associació Urban Sketchers de Girona, que visitarà el poble el proper 20 de juliol.

Pel que fa a les fotografies, es poden veure imatges històriques, que ha cedit l’Arxiu Municipal. Manel Puig, per la seva banda, ha recopilat fotografies estereoscòpiques i que es poden visualitzar amb ulleres 3D. La instal·lació es complementa amb un catàleg i romandrà oberta, de manera gratuïta, fins al 6 d’octubre del 2019.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li