Els Bombers tarden més de l’establert en un incendi a Llançà

0
2184

La manca d’efectius va obligar a tenir el parc tancat i van atendre el foc els companys de Figueres i Roses


 

L’Assemblea de Bombers de Catalunya va denunciar, a través d’una piulada, una demora més alta de l’habitual en una actuació del cos en un foc d’habitatge a Llançà. La queixa, en el marc de les reivindicacions dels Bombers per la manca d’efectius, va tenir lloc el passat 28 de desembre.

Aquell dia, un incendi en un habitatge de dos pisos del carrer de la Bateria de Llançà va deixar importants danys materials. Per sort no hi va haver víctimes, però sí que es van haver de desallotjar sis persones de manera preventiva. El parc de Bombers de Llançà estava tancat aquell dia per manca d’efectius, el mínim són 3. Tampoc van obrir el de Calonge ni el de Fornells de la Selva.

En el cas de l’incendi de Llançà, la primera dotació va arribar 24 minuts després de l’avís. Es van acabar desplaçant a la zona quatre dotacions procedents de Figueres i Roses. En el tuit de denúncia s’alertava que una demora més alta de l’habitual en un foc d’habitatge «és mortal als 30 minuts». L’Assemblea de Bombers denunciava: «A les persones ens mata el fum. Mentrestant la Direcció General de Bombers tanca parcs (Llançà)». La manca de personal ha fet rebaixar el nombre d’efectius als parcs.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li