Els bombers reben més de 130 avisos pel fort vent i una vintena són de l’Alt Empordà

0
1227

El municipi de Portbou va registrar un ratxa de 144,4 quilòmetres per hora a dos quarts de dues del migdia


 

Protecció Civil té activat des d’ahir dilluns el pla Ventcat per fortes ventades. En el moment de tancar aquesta edició els Bombers de la Generalitat ja havien rebut més de 130 avisos per la situació meteorològica i en el cas de l’Alt Empordà es van registrar una vintena de sortides. Val a dir, però, que el Maresme, amb més de trenta avisos atesos va ser la comarca amb més incidències.

La majoria d’alertes rebudes pels Bombers eren relacionades amb caiguda de branques a la carretera o de mobiliari urbà o cartells.

El municipi de Portbou va registrar un ratxa de 144,4 quilòmetres per hora a dos quarts de dues del migdia. A Roses es va arribar als 116,6 km/h, un registre que no es produïa al municipi des de feia dotze anys, segons el Servei Meteorològica de Catalunya.A banda dels avisos rebuts durant la jornada, el fort vent huracanat dificultava ahir la circulació per l’autopista AP-7 de Figueres a la Jonquera i per l’N-260 des de Vilajuïga fins a Portbou. Trànsit demanava molta precaució als conductors per circular per aquestes vies com també per l’N-II entre Figueres i la Jonquera.

A la ciutat de Figueres ahir es van tancar els accessos al Parc Bosc. Una mesura preventiva que se sol prendre en casos de fortes ventades.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li