Els bombers ja treballen en mòduls mentre els operaris acaben d’enderrocar el parc

0
1501

La previsió és que les obres estiguin acabades al juny, però el caporal tem que hauran de passar l’estiu als barracons


 

L’edifici principal del parc de Bombers de Figueres, blanc de crítiques incessants dels professionals pel deteriorament i el mal estat en què es trobava, ja és pràcticament història. Fa aproximadament un mes que els professionals van traslladar tota la seva activitat als mòduls prefabricats que el Departament d’Interior ha instal·lat al pati del mateix recinte, i uns dies després els operaris van començar a enderrocar bona part de les instal·lacions.

La idea és demolir pràcticament tot l’edifici. Les dependències interiors es tiraran a terra completament per fer-hi una nova distribució. Tal com va avançar HORA NOVA, a la planta baixa s’eixamplarà la capacitat dels vestidors i els lavabos, es crearà un vestidor i un lavabo per a dones, i s’hi ubicaran l’aula, un nou espai per al control i els despatxos. Pel que fa als espais annexos de la cotxera, albergaran el gimnàs, el taller, el magatzem, l’espai dels armariets per als equips de protecció individual (fins ara es guardaven al mateix garatge) i les dependències del sotscap de guàrdia.

Sí que es conservarà una part de la façana, que en la fase final de les obres es restaurarà amb nous materials per donar-hi una imatge unitària i renovada. I a més, es pujarà un pis on s’ubicaran la cuina, la sala d’estar-menjador, les habitacions, un espai d’armariets, un rebost, un bany per la nit i l’espai de neteja. En total, la superfície útil del parc s’ampliarà en uns 300 m2.

Ă€NGEL REYNAL

Les obres, que es van adjudicar per 1.140.107 euros, van començar el juny de l’any passat (2017). Inicialment havien d’estar enllestides per l’estiu, però el caporal del parc, Ramon MontanĂ©, ja ha detectat algunes demores. «Es parla que la cosa s’endarrereix, i que potser haurem de passar la campanya d’estiu en aquests mòduls…», lamenta. I tot i admetre que la reforma serĂ  molt Ăştil i «quedarĂ  bé», ja confirmen d’antuvi que el nou parc quedarĂ  petit.

Recordem que en època de bonança es va proposar la construcció d’un parc nou, i l’Ajuntament de Figueres fins i tot havia reservat uns terrenys al costat de la C-260 (entre l’escola Montessori i el centre comercial Carrefour) per cedir-los al Departament d’Interior. Però amb la crisi econòmica la Generalitat va descartar completament aquesta opció, i ha apostat per reformar les instal·lacions que ja hi havia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li