Els bombers ja treballen en mĂČduls mentre els operaris acaben d’enderrocar el parc

0
963

La previsiĂł Ă©s que les obres estiguin acabades al juny, perĂČ el caporal tem que hauran de passar l’estiu als barracons


 

L’edifici principal del parc de Bombers de Figueres, blanc de crĂ­tiques incessants dels professionals pel deteriorament i el mal estat en quĂš es trobava, ja Ă©s prĂ cticament histĂČria. Fa aproximadament un mes que els professionals van traslladar tota la seva activitat als mĂČduls prefabricats que el Departament d’Interior ha instal·lat al pati del mateix recinte, i uns dies desprĂ©s els operaris van començar a enderrocar bona part de les instal·lacions.

La idea Ă©s demolir prĂ cticament tot l’edifici. Les dependĂšncies interiors es tiraran a terra completament per fer-hi una nova distribuciĂł. Tal com va avançar HORA NOVA, a la planta baixa s’eixamplarĂ  la capacitat dels vestidors i els lavabos, es crearĂ  un vestidor i un lavabo per a dones, i s’hi ubicaran l’aula, un nou espai per al control i els despatxos. Pel que fa als espais annexos de la cotxera, albergaran el gimnĂ s, el taller, el magatzem, l’espai dels armariets per als equips de protecciĂł individual (fins ara es guardaven al mateix garatge) i les dependĂšncies del sotscap de guĂ rdia.

SĂ­ que es conservarĂ  una part de la façana, que en la fase final de les obres es restaurarĂ  amb nous materials per donar-hi una imatge unitĂ ria i renovada. I a mĂ©s, es pujarĂ  un pis on s’ubicaran la cuina, la sala d’estar-menjador, les habitacions, un espai d’armariets, un rebost, un bany per la nit i l’espai de neteja. En total, la superfĂ­cie Ăștil del parc s’ampliarĂ  en uns 300 m2.

ÀNGEL REYNAL

Les obres, que es van adjudicar per 1.140.107 euros, van començar el juny de l’any passat (2017). Inicialment havien d’estar enllestides per l’estiu, perĂČ el caporal del parc, Ramon MontanĂ©, ja ha detectat algunes demores. «Es parla que la cosa s’endarrereix, i que potser haurem de passar la campanya d’estiu en aquests mĂČduls…», lamenta. I tot i admetre que la reforma serĂ  molt Ăștil i «quedarĂ  bé», ja confirmen d’antuvi que el nou parc quedarĂ  petit.

Recordem que en Ăšpoca de bonança es va proposar la construcciĂł d’un parc nou, i l’Ajuntament de Figueres fins i tot havia reservat uns terrenys al costat de la C-260 (entre l’escola Montessori i el centre comercial Carrefour) per cedir-los al Departament d’Interior. PerĂČ amb la crisi econĂČmica la Generalitat va descartar completament aquesta opciĂł, i ha apostat per reformar les instal·lacions que ja hi havia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li