Els Bombers denuncien més deficiències del parc 16 mesos després de la inspecció

0
733

Quasi 16 mesos després que una inspecció de Treball hi detectés diverses irregularitats, el parc de Bombers de Figueres continua patint els estralls de la crisi. A final del 2013 el Departament d’Interior hi va fer algunes reparacions, però una part important de les deficiències aleshores denunciades per HORA NOVA no s’han solucionat. Les cotxeres, per exemple, continuen sent petites, encara hi ha goteres, o algunes taquilles es mantenen al garatge perquè no hi caben als vestidors.
A més, ara els Bombers també denuncien el mal estat de l’habitacle (asseguren que hi ha goteres a la sala d’estar, que la tramuntana ha arrencat diverses teules o que els desaigües s’embussen contínuament) i lamenten que han començat a fallar altres instal·lacions (la caldera de la calefacció i de l’aigua calenta se’ls ha espatllat quatre cops en una setmana i mitja, les dues neveres també se’ls van avariar, alguns panys estan trencats i les teles mosquiteres, estripades).
D’altra banda, un dels Bombers, Pep Gou, explica: “Tot i que la flota de camions és força nova, molt del material ha quedat obsolet o s’avaria contínuament.” La roba és vella, els equips d’excarceració s’avarien sovint i no són prou potents per tallar els vehicles més moderns o els equips de respiració que fan servir en ambients tòxics han quedat antiquats. I això, diu, és encara més greu, ja que “afecta la seguretat de la població i dels mateixos Bombers.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li