Els animals salvatges provoquen més d’un accident setmanal a l’Alt Empordà

0
914

La fauna salvatge que viu en llibertat pels boscos altempordanesos provoca cada any més de 60 accidents de trànsit a les carreteres gestionades pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Això vol dir que, de mitjana, hi ha un mínim d’un xoc setmanal, tot i que n’hi sol haver més. Així ho ha donat a conèixer un estudi sobre aquest tipus de sinistralitat realitzat entre el 2007 i el 2011, que col·loca l’Alt Empordà en el quart lloc del rànquing català en aquest sentit (només per darrera del Segrià, la Selva i la Noguera).
L’informe -elaborat per la Generalitat- també destaca que la demarcació de Girona és, en global, la que concentra més accidents d’aquest tipus (una mitjana anual de 331, cosa que representa el 26% del total); i que entre el 2007 i el 2011 aquest tipus de sinistres es van incrementar en un 40%.
Per obtenir aquestes conclusions, els responsables de l’estudi van analitzar sobre el terreny centenars de punts de la xarxa viària catalana per conèixer-ne millor les característiques (traçat, estat de la via, trànsit que hi ha, índexs d’accidentalitat…). I a l’Alt Empordà hi van detectar cinc trams que van qualificar com a extremadament conflictius. Es tracta de dos trams de la GI-610 (pràcticament tota la carretera entre Roses i Vilajuïga), un de la GIV-6212 (que uneix Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador) al seu pas pels Aiguamolls, la C-31 entre Vilamacolum i l’enllaç que porta cap a Fortià, i un tram de la C-68 molt proper a Figueres (entre Vilatenim i Vila-sacra).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li