Els Amics de les Arts i Leiva, al cartell del festival d’Empúries 2017

0
1706

Al Fòrum Romà hi haurà també Blaumut, Clementina i Panteló, un grup qualificat com una de les propostes més sorprenents i prometedores del panorama musical català


El festival Empúries-Concerts que se celebra de l’11 al 13 d’agost al Fòrum Romà de Sant Martí d’Empúries, a l’Escala, ha presentat els noms que formen el cartell d’aquesta edició, que enguany arriba a la 4a. La programació 2017 inclou les següents actuacions: Els Amics de les Arts i Clementina el divendres 11 d’agost; Blaumut i Pantaleó, el dissabte 12 d’agost, i Leiva, que clourà el festival el diumenge 13 d’agost.

FÒRUM ROMÀ. El conjunt arqueològic d’Empúries és una de les zones de més interès cultural de Catalunya i l’únic conjunt arqueològic de la península on es conserven les restes d’una ciutat grega i d’una ciutat romana situades vora el mar. Un espai privilegiat únic i especial amb una llarga tradició en concerts i música en directe, on entorn, art i patrimoni fan possible nits màgiques d’estiu. Des del 2014 TEMproductions i el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, organitzen el festival en el qual han actuat artistes com Love of Lesbian, Calexico o Manel en catorze concerts que han reunit més de 10.000 persones.

GRUPS I ARTISTES. Tornen Els Amics de les Arts, després més de dos anys del seu Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure, el quartet barceloní presentarà al Fòrum Romà d’Empúries les cançons del seu darrer disc, Un estrany poder.

Un altre grup que actuarà serà Clementina, format per Carlos Montfort i Gina Margarit. Presentaran el seu primer disc plegats Darrere del vent. Un recull de nou cançons que recreen paisatges onírics i viatges a través d’un so alegre i íntim i de lletres amb regust de conte.
Un altre nom del cartell serà Blaumut que portarà al festival d’Empúries el seu nou disc Equilibri. Amb aquest nou treball fan un pas endavant en la producció afegint elements electrònics al so clàssic del grup que els porta fins a nous espais sonors. El penúltims en actuar serà el grup Pantaleó, que presentarà el seu segon treball discogràfic, L‘Apartament. Clourà el festival, el músic i compositor Leiva, amb el seu tercer treball, Monstruos. Leiva és una de les figures musicals del moment. I apuntala fins al zenit la seva meteòrica carrera en solitari.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li