Els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra intercepten furtius amb quinze ocells protegits

0
823

L’actuació conjunta es va iniciar quan van detectar la col·locació de trampes preparades amb menjar per atraure els animals


 

Una operació conjunta entre els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra ha permès comissar 15 ocells protegits de la família dels fringíl·lids. La investigació es va iniciar quan es van detectar trampes col·locades a la riera de Pedret i Marzà, una zona que pertany al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Els paranys estaven preparats amb aliments pensats per atraure aquest tipus d’animals. En el moment en què van formalitzar l’actuació, els agents també van comissar xarxes, gàbies i eines que els caçadors havien utilitzat per capturar les aus.

Els furtius han rebut una denúncia per caça i tinença d’espècies protegides, i una altra per circulació motoritzada en un espai prohibit. A més a més, en el moment de la detenció dos dels quinze exemplars interceptats estaven morts, fet que els Agents Rurals notificaran a la fiscalia perquè ho tingui en compte en el moment de formalitzar l’acusació. Les tretze aus restants s’han dividit entre les que no necessitaven assistència, que s’han alliberat, i les que necessitaven atenció veterinària, que s’han enviat al centre de recuperació de fauna dels Aiguamolls, on rebran l’atenció necessària. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li