Els accidents de trànsit centren gran part de l’activitat dels Bombers a l’Alt Empordà

0
726

Durant l’any passat van fer 3.300 actuacions a la comarca, bona part de les quals van ser per diverses qüestions no urgents


 

Deixant de banda les activitats no urgents, els accidents de trànsit i les qüestions relacionades amb la mobilitat centren bona part de l’activitat dels Bombers de la Generalitat a l’Alt Empordà. Així ho indiquen les dades de balanç del 2017 que ha publicat aquesta setmana la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. Al llarg de l’any passat, els Bombers van fer 3.300 actuacions a la comarca (el 27,2% de totes les que van fer a la demarcació). D’aquestes, 554 (és a dir, més del 17%) van ser en qüestions mobilitat, i segueixen el rànquing els salvaments i els incendis urbans.

Per una raó o altra, l’any passat els Bombers van intervenir en tots i cada un dels 68 municipis de l’Alt Empordà, tot i que per densitat de població on van fer més sortides va ser als més grans. El nombre d’intervencions va augmentar respecte del 2016 en gairebé tots els serveis, però els increments més destacats van ser en assistències tècniques, pràctiques internes i salvaments (sobretot rescats en ascensors, rescats urbans i salvaments d’animals).

D’incendis, en van extingir 766: 533 d’urbans i 233 de vegetació. De fet, l’Alt Empordà és la segona comarca gironina amb més incendis urbans, només per darrere del Gironès. La majoria van ser focs a contenidors (176) o en edificis (153). I pel que fa als incendis de vegetació, el gruix més important (122) van ser de vegetació agrícola.

D’altra banda, l’any passat els Bombers també van fer 85 actuacions en el medi natural, la majoria de les quals van ser rescats de muntanya. En destaquen els casos de Roses i la Jonquera, on se’n van fer sis i cinc, respectivament.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz