Eliminen parterres a la carretera d’Olot i els experts creuen que és un error urbanístic

0
2175

Els elements enjardinats protegien els vianants i feien funcions estètiques i per al medi ambient, segons tècnics consultats


Avancen les obres de la rotonda de la plaça del Sol de Figueres enmig de les molèsties pròpies d’aquest tipus de treballs per qüestions de mobilitat. Aparentment, l’obra no està generant problemes importants i, segons fonts municipals, tot avança segons el calendari previst. Mentrestant, però, surten veus crítiques d’experts que discrepen d’algunes mesures preses. En concret, es retreu que en el disseny dels accessos a la rotonda s’hagin eliminat parcialment els parterres de l’anomenada carretera d’Olot (el carrer Empordà o l’N-260).

L’enginyer de Camins, ara jubilat, Ramon Galimany, lamenta la supressió de part dels parterres, que han estat pavimentats per eixamplar la vorera. Segons Galimany, “calia fer almenys un metre de parterre entre la vorera i el trànsit rodat”. L’artífex del primer tram de la Ronda Sud i de dues de les rotondes, explica perquè era important implantar els elements enjardinats a canvi dels suprimits: “Amb els parterres protegeixes els vianants, vesteixes el voltant de la rotonda i els accessos. És una qüestió de seguretat perquè canalitzes els vianants cap als passos zebrats i també és un tema de medi ambient. L’aigua s’infiltraria i no aniria tot a la claveguera. Hi hauria més drenatge”. Tot i això, el projecte de la rotonda ja preveu zones enjardinades però no en aquest punt. “Per un cost similar al paviment de formigó i panots, una línia continua de parterre amb arbrat, hauria estat millor solució que anar fent escocells”, diu Galimany.

ESTAT DE LES OBRES. Es preveu que aquest mes de març acabi la primera fase de les obres. Els treballs de la glorieta van començar a principis de novembre i el període d’execució serà d’entre set i nou mesos. L’actuació va a càrrec del Ministeri de Foment i costa 776.891,39 euros. Un cop acabada la rotonda, l’Estat cedirà la travessera urbana a l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li