Eliminen les males herbes de diverses zones urbanes

0
1331

El regidor de Serveis Urbans creu que les actuacions serviran per «millorar la imatge de la ciutat»


 

L’Ajuntament de Figueres ha iniciat els treballs per a la neteja de les herbes adventícies, conegudes com a males herbes, que sorgeixen indiscriminadament per diferents punts de la via pública i es caracteritzen per un ràpid creixement en zones urbanes, ja que requereixen poca quantitat de terra i espais reduïts per a la seva ràpida proliferació en voreres, marges i parcs urbans.

El consistori ha iniciat un pla específic de manteniment i neteja de la via pública al llarg dels mesos d’estiu per eliminar aquest tipus d’espècie vegetal i mantenir en bones condicions els carrers del municipi. Segons el nou govern, feia més de dos anys que no es feia aquest manteniment.

Les actuacions programades es realitzen des del servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament, i consisteixen en la retirada manual, el desbrossament i la sega de les males herbes, davant la normativa europea que limita la utilització de tractaments químics per eliminar aquesta classe de vegetació urbana, a causa dels efectes toxicològics que poden tenir sobre persones i animals. El regidor de Serveis Urbans, César Barrenechea, explica que aquesta va ser una de les primeres decisions del nou govern: «L’actuació està prevista per arribar a tots els punts de la ciutat on calgui treure aquest tipus d’herbes». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li