El XIV Festival Còmic manté la seva essència amb nou propostes d’alt nivell

0
743

El certamen es celebrarà del 17 al 19 de setembre i incorpora el 1er Concurs de Vídeos i Mems Humorístics en Català


La XIV edició del Festival Còmic que se celebrarà del 17 al 19 de setembre a Figueres ho farà amb una variada oferta d’espectacles d’humor català, humor internacional, petits i grans formats, espectacles de sala, de carrer, clown contemporani, monòlegs, circ i producció pròpia. Una programació amb cinc propostes gratuïtes i quatre de pagament que aconsegueixen mantenir la filosofia del certamen.

Un dels escenaris serà el Teatre El Jardí, on es presenta l’espectacle de Carles Sans, Per fi sol, un monòleg dirigit per José Corbacho i que allibera les anècdotes més surrealistes dels 40 anys d’El Tricicle. A la Sala La Cate el festival rescata Coulrophobia, l’espectacle dels clowns anglesos Opposable Thumb que havien caigut de la programació l’any passat. Hi tornarà a ser l’actriu gironina Meritxell Yanes amb el seu Pòsit, i el col·lectiu El Soterrani, amb monòlegs d’Oye Sherman, Ana Polo, Raquel Hervás, Irene Minovas, Marc Sarrats i Josep Català.

AL CARRER. Un dels trets fonamentals del Còmic són els espectacles en espais oberts. Aquest any es centren en l’escenari que s’ubicarà a la Plaça Catalunya, on s’oferiran tres propostes gratuïtes. La Companyia LPM amb l’espectacle de circ Piti Peta Hofen; Fly me to the moon, el nou show de la Cia. Leandre Clown, amb en Leandre Ribera i la Laura Miralbés; i Kalabazi, l’espectacle de Jessica Arpin, on barreja el circ, el clown i la poesia.

SESSIÓ MATINAL. El festival obre una nova franja horària i gratuïta a les 12 del matí amb les matinals de teatre a l’Auditori Caputxins. Un espai on es representarà l’espectacle d’improvisació Diàriament, de la Companyia Tot, amb l’Ovidi LLorente i en José Malaguilla, i Sóc la Mercè, de la Companyia Quarta Regional, amb la clown Elena Ballester.

EL CONCURS. Una de les novetats de l’edició d’enguany és la creació del 1er Concurs de Vídeos i Mems Humorístics en Català, que ofereix un total de vint-i-quatre premis, alguns de fins a 500 € per als vídeos guanyadors en diferents categories. Una manera d’impulsar i fomentar l’ús del català a les xarxes socials i d’obrir el Còmic als joves, a la creativitat, el talent i la imaginació. L’acte durarà els tres dies de Festival i reunirà a Figueres un jurat format pels joves influenciadors Miquel Montoro, Apitxat, Laia Argelaguet i Maria Bouabdellah. El jurat farà emissions en directe des del canal de la plataforma Twitch dels 16jutges, on valoraran els vídeos i mems que entraran a concurs amb l’etiqueta #ConcursCòmic21.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li