El xef Paco PĂ©rez, a Manchester

0
785

El cuiner obrirĂ  un restaurant amb Pep Guardiola, Txiki Begiristain, Ferran Soriano i el grup Fazenda


 

De Llançà fins a Manchester, passant per Barcelona i BerlĂ­n. La cuina de l’alt-empordanĂšs Paco PĂ©rez continua creuant fronteres. El xef obrirĂ  el mes de juny un nou restaurant, que portarĂ  el nom de Tast, al centre de Manchester, i serĂ  un homenatge a la gastronomia catalana. La idea, segons va explicar PĂ©rez a La Vanguardia la setmana passada, va sorgir arran d’una trobada informal amb el director executiu del Manchester City, Ferran Soriano, i la seva dona, que li van suggerir obrir un establiment a la ciutat anglesa. Tast, finalment, serĂ  una realitat aquest estiu amb la participaciĂł del grup Fazenda, amb experiĂšncia en el sector de la restauraciĂł al Regne Unit; del mateix Soriano; del director esportiu del Manchester City, Txiki Begiristain, i del seu entrenador, Pep Guardiola. En el mateix article del rotatiu de Barcelona, Paco PĂ©rez declarava que Guardiola es va sumar al projecte perquĂš «volia tenir la cuina catalana prop de casa».

PLATS TÍPICS DE CATALUNYA. El restaurant tindrĂ  un espai per a 120 comensals i estarĂ  repartit en tres plantes. S’hi serviran entrants i plats principals tĂ­pics de Catalunya, a mĂ©s de porcions petites i mossos per compartir. «És il·lusionant poder portar una mica de la teva cultura i les teves arrels a un lloc com el Regne Unit, amb un projecte tan sĂČlid com el que ens van oferir», comenta el xef. Per la seva banda, el director de Fazenda, TomĂĄs Maunier, es mostra «molt emocionat per poder treballar amb aquests increĂŻbles talents creatius que representen la identitat i la cultura prĂČpia de Catalunya».

NOVA TEMPORADA A MIRAMAR. El port del cuiner, nascut a Huelva i arrelat des de ben jove a l’EmpordĂ , segueix sent Llançà. Concretament, al restaurant Miramar, que regenta amb la seva dona, Montse Serra. DesprĂ©s de l’aturada hivernal, l’establiment aviat tornarĂ  a obrir les seves portes. La temporada arrencarĂ  amb noves propostes, com un menĂș de degustaciĂł de 26 mossos, amb la intenciĂł de transmetre «la sorpresa i la mĂ gia al plat, respectant sempre el producte». TambĂ© s’incorporaran dos menĂșs de degustaciĂł reduĂŻts, un per dinar i un altre per sopar, o un maridatge opcional amb 10 vins d’arreu del mĂłn, seleccionats pel sommelier Toni Gata, que fa vint anys que treballa amb Paco PĂ©rez. AixĂ­ mateix, es reobriran les cinc habitacions, estrenades fa dos anys. De fet, abans de convertir-se en un lloc de pelegrinatge per als amants de la gastronomia d’avantguarda, Miramar era un hostal a peu de platja, propietat de la famĂ­lia de Montse Serra.

UNA CUINA DE 5 ESTRELLES. La cuina del llançanenc estĂ  reconeguda amb 5 estrelles Michelin: el restaurant Cinc, situat a la capital alemanya, en mantĂ© una, mentre que Miramar en tĂ© amb dues, aixĂ­ com l’Enoteca de l’Hotel Arts de Barcelona. Qui sap si, ara, el nou restaurant de cuina catalana al cor de Manchester tambĂ© apareixerĂ  a la llista dels millors restaurants europeus.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz