El xef Paco PĂ©rez, a Manchester

0
720

El cuiner obrirĂ  un restaurant amb Pep Guardiola, Txiki Begiristain, Ferran Soriano i el grup Fazenda


 

De Llançà fins a Manchester, passant per Barcelona i Berlín. La cuina de l’alt-empordanès Paco Pérez continua creuant fronteres. El xef obrirà el mes de juny un nou restaurant, que portarà el nom de Tast, al centre de Manchester, i serà un homenatge a la gastronomia catalana. La idea, segons va explicar Pérez a La Vanguardia la setmana passada, va sorgir arran d’una trobada informal amb el director executiu del Manchester City, Ferran Soriano, i la seva dona, que li van suggerir obrir un establiment a la ciutat anglesa. Tast, finalment, serà una realitat aquest estiu amb la participació del grup Fazenda, amb experiència en el sector de la restauració al Regne Unit; del mateix Soriano; del director esportiu del Manchester City, Txiki Begiristain, i del seu entrenador, Pep Guardiola. En el mateix article del rotatiu de Barcelona, Paco Pérez declarava que Guardiola es va sumar al projecte perquè «volia tenir la cuina catalana prop de casa».

PLATS TÍPICS DE CATALUNYA. El restaurant tindrà un espai per a 120 comensals i estarà repartit en tres plantes. S’hi serviran entrants i plats principals típics de Catalunya, a més de porcions petites i mossos per compartir. «És il·lusionant poder portar una mica de la teva cultura i les teves arrels a un lloc com el Regne Unit, amb un projecte tan sòlid com el que ens van oferir», comenta el xef. Per la seva banda, el director de Fazenda, Tomás Maunier, es mostra «molt emocionat per poder treballar amb aquests increïbles talents creatius que representen la identitat i la cultura pròpia de Catalunya».

NOVA TEMPORADA A MIRAMAR. El port del cuiner, nascut a Huelva i arrelat des de ben jove a l’Empordà, segueix sent Llançà. Concretament, al restaurant Miramar, que regenta amb la seva dona, Montse Serra. Després de l’aturada hivernal, l’establiment aviat tornarà a obrir les seves portes. La temporada arrencarà amb noves propostes, com un menú de degustació de 26 mossos, amb la intenció de transmetre «la sorpresa i la màgia al plat, respectant sempre el producte». També s’incorporaran dos menús de degustació reduïts, un per dinar i un altre per sopar, o un maridatge opcional amb 10 vins d’arreu del món, seleccionats pel sommelier Toni Gata, que fa vint anys que treballa amb Paco Pérez. Així mateix, es reobriran les cinc habitacions, estrenades fa dos anys. De fet, abans de convertir-se en un lloc de pelegrinatge per als amants de la gastronomia d’avantguarda, Miramar era un hostal a peu de platja, propietat de la família de Montse Serra.

UNA CUINA DE 5 ESTRELLES. La cuina del llançanenc està reconeguda amb 5 estrelles Michelin: el restaurant Cinc, situat a la capital alemanya, en manté una, mentre que Miramar en té amb dues, així com l’Enoteca de l’Hotel Arts de Barcelona. Qui sap si, ara, el nou restaurant de cuina catalana al cor de Manchester també apareixerà a la llista dels millors restaurants europeus.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz