El vent obliga a tancar una atracció en un tram final de festes banyat per les masses

0
674

Bany de multituds a Figueres durant aquest pont de l’1 de maig. Desenes de milers de persones han passat pels dies més forts de les Fires i Festes de la Santa Creu. La Mostra d’Art Floral ha rebut més de 18.000 visites; el concurs de Creus de Maig també ha batut rècords, tant de públic com de participants (dinou); i les Justes del Rei Jaume s’han acabat de consolidar. La jornada amb més afluència de visitants, però, va ser la de dijous, quan les vuit fires organitzades pel Casino Menestral Figuerenc van portar mig miler de parades a la zona més cèntrica de la ciutat.
Coincidint amb aquestes fires, una vintena de comerços del Rovell de l’Ou van decidir aprofitar, aquest cop sí, la condició de municipi turístic per obrir tot i ser festiu. I durant alguns moments del dia (sobretot a mig matí) els principals accessos de la ciutat es van bloquejar amb aglomeracions de trànsit de fins a 2 km.

valoració positiva. L’Ajuntament de Figueres fa un balanç molt positiu de la festa major d’enguany. Asseguren, per exemple, que la carpa de la plaça Catalunya “s’ha fet petita” molts dies, motiu pel qual ja pensen “en una possible ampliació” de cara a l’any vinent. Respecte de les fires de l’1 de maig, fonts municipals també afirmen que la nova distribució de les parades de la pujada del Castell va permetre que molts turistes que visitaven el Museu Dalí estiressin la seva passejada cap al centre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li