El turisme alternatiu que neix a l’Albera

0
2210

L’associació sense ànim de lucre Apunts Empordà neix per potenciar el vessant turístic de l’interior alt-empordanès


 

Potenciar l’Alt Empordà, sobretot el seu interior amb l’Albera al capdavant, i oferir una opció diferent als visitants per gaudir del territori. Amb aquestes dues màximes es va gestar a principis d’any l’associació sense ànim de lucre Apunts Empordà, un projecte impulsat per les emprenedores Georgina Olavarrieta i Bojana Buzakovic que es va començar a idea l’any 2017: «Ens va sortir la idea de muntar un projecte diferent, allunyat de l’oferta turística de sempre», detalla la Bojana quan defineix la seva associació, una iniciativa que vol unir la forta cultura del vi que hi ha a la zona amb la genuïna bellesa del territori alt-empordanès.

De fet, la seva primera acció, que va tenir lloc diumenge passat, va posar de manifest aquesta filosofia. En concret, Apunts Empordà va organitzar la primera edició de la Ruta del Vi de l’Empordà amb cotxes clàssics, un esdeveniment que es va iniciar a Vilamaniscle i que va comptar amb una quinzena de vehicles. «El que volem amb aquesta activitat és que els assistents coneguin el paisatge de vinyes, els cellers i la gastronomia de la zona», especifica Buzakovic abans de recalcar que el seu projecte defuig del turisme massiu de platja: «Apostem per crear uns esdeveniments especials que serveixin com a eina divulgadora».

La intenció és organitzar aquesta jornada cada any per donar entrada a tots els cellers que hi vulguin participar, amb una ruta geogràfica diferent cada any. Enguany, l’itinerari, després de néixer a Vilamaniscle, passarà per localitats com Rabós, Sant Climent Sescebes, Cantallops, Agullana, Capmany, Espolla, Garriguella o Peralada.

ALTRES ACTIVITATS. Més enllà de la ruta amb cotxes clàssics, Apunts Empordà prepara altres projectes. Un d’aquests tindrà lloc a mitjan juny i unirà l’art de la pintura amb el món vinícola a través d’un esdeveniment, Els colors del vi, que comptarà amb Marta Arañó i que es farà al celler Arché Pagès.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li